Pielea copilului este diferită de cea a adultului. Pielea copiilor este mai uscată, decât a adulților, este mai predispusă la exfoliere, roșeață și iritații. În ciuda faptului că aceasta este mult mai sensibile la infecții, ea are un rol important în respirația copilului, de asta este foarte important și necesar, să îngrijim și să hidratăm pielea copilului corect, și să nu o împiedicăm să respire.
Cum să avem grijă de piela bebelușului?
Curățenia- mama sănătății!
Nou-născuți trebuie să facă băiţă în fiecare zi, în plus, medicii afirmă că în prima lună din cauza rănii ombelicale, copii trebuie scaldați în apă fiartă şi apoi răcită. Temperatura apei nu trebuie sa fie nici mai mare, nici mai mica de 36,6 grade Celsius pentru a evita supraîncălzirea sau suprarăcirea. Este foarte bine ca în apă să se adăuge decocturi de plante medicinale, care vor ajuta la îndepartarea iritațiilor, și le va calma pe cele existente.
Săpunul trebuie folosit peste o zi iar spălarea capului cu șampon se face 1-2 ori pe săptămână. Dar atenție săpunul și șamponul trebuie să fie anume pentru copii. Mai mult decât atât, acestea trebuie îndepărtate bine de pe pielea bebelușului, pentru a evita apariția mâncărimii și a iritațiilor. În primele 10-14 zile de viață a copilului, o atenție important trebuie să acordați rănii ombelicale, care în sens direct este o atracţie pentru diferite tipuri de bacterii. După fiecare baie rana ombelicală treebuie prelucrată cu verde de brilliant sau peroxid de hydrogen, pentru a evita infectarea. Este o procedură neplăcută pentru copil dar are un rol foarte importantă.
Scutecele trebuie schimbate la fiecare 3 ore
Nu să permiteţi ca, copilul să stea în scutece ude mult timp. Scutecele trebuie schimbate la fiecare 3 ore. Noaptea puteți lăsa copilul în scutece pe o perioadă nu mai mare de 5-6 ore. În plus, se recomandă de cumpărat scutece care dau posibilitate pielii să respire, pentru a evita erupții cutanate ale pielii copilului. După scoaterea scutecului, pielea copilului trebuie ștearsă sau cu șervețele umede pentru copii sau cu niște discuri de vată îmuiate în apă caldă.
Pentru a evita iritarea pielii dupa fiecare scaun trebuie să spălați copilul folosind apă obișnuită (temperatura 36,6 grade) și săpun neutru pentru copii. Sunt creme speciale care se folosesc sub scutec. Acestea vă vor ajuta să păstrați pielea copilului uscată și delicată.
Hidratarea
Este important de a supravechea continuu pielea copilului, examinați urechiile , capul, mâinile și întregul corp al copilului. Dacă întimplător au apărut porțiuni de pielea uscată, hidradați aceste porțiuni continuu. Acest lucru îl puteți face cu ajutorul cremelor și uleiurilor pentru copii, pe care le găsiți în farmacii.
În alegerea cosmeticii pentru îngrijirea pielii copilului trebuie să țineți cont atât de calitate cât și de compoziție. În componență trebuie să intre ingrediente naturale, hipoalergenice. Cosmetica trebuie să se producă anume pentru copii nou născuți.
În general, asta este tot ce ține de îngrijirea pielii nou născuților. Părinții trebuie să fie foarte atenți și responsabili, pentru că copilului este încă atât de fragil și mic, și are atâta nevoie de îngrijire corespunzătoare.
Material pregătiti de mamaplus