V-ați hotărât să deschideți ciocolata ascunsă în colțul cămarei, pe care o păstrați doar pentru dumneavoastră, și brusc observați ceva… Nu, nu a mușcat-o nimeni și nici nu s-a deformat, dar este decolorată. Parcă este mai albicioasă sau chiar are colțuri unde este albă complet.
Ei bine, nu s-a transformat în ciocolată albă, dar oare ce să fie? Parcă nu mai vreți să o mâncați. Stați puțin, încă nu este cazul să vă alarmați!
Ciocolata dumneavoastră a înflorit, nu datorită unui proces biologic, ci procesul chimic este responsabil de asta.
Dacă ciocolata este expusă unei temperaturi ridicate, este normal să se producă o modificare la nivelul grăsimilor, din interiorul ciocolatei. La suprafața ciocolatei apare un strat alb fin și pudrat, care se datorează grăsimilor din ciocolată.
Atunci când ciocolata se topește, cristalele de grăsime și zahăr ies la suprafață, iar în momentul în care revine la forma inițială, apare acel strat alb.
Un alt motiv pentru care ciocolata se albește este temperatura inadecvată la care a fost preparată.
Este posibil să nu observați astfel de modificări, în cazul ciocolatei cu arome și asta pentru că este preparată la o altă temperatură, care menține stabilă grăsimea din interior. De cele mai multe ori, dacă ciocolata este produsă de către companii care nu alocă produse calitative acestui proces, este posibil ca ciocolata să se albească, indiferent de condițiile în care o depozitați.
Acum apare cea mai importantă întrebare: pot să o mănânc?
De cele mai multe ori, dacă topiți această ciocolată, va reveni la proprietățile inițiale și nu veți avea probleme. Grăsimile sunt absorbite și astfel gustul este același ca în momentul în care ați cumpărat-o!
Dacă simțiți, totuși, un gust ciudat, este mai bine să nu o consumați.
În cazul în care vreți să nu vi se albească ciocolata, depozitați-o într-un recipient vidat, la frigider! Cu siguranța nu veți mai avea probleme cu ea.
Sursa: secretele.com