Tarta Ţvetaeva

Tarta Ţvetaeva

-
//
16.11.2016

Dacă vă plac tartele şi plăcintele cu mere, încercaţi această tartă din aluat crocant şi sfărâmicios, cu umplutură delicioasă de cremă. Pentru tartă este mai bine să optaţi pentru mere din soiuri acre. 

INGREDIENTE  

  • Pentru aluat:
  • 160 g de făină
  • 1 linguriţă de praf de copt
  • 100 g de unt
  • ½ pahare de smântână
  • Pentru umplutură:
  • 3-4 mere
  • 1 ou
  • 150 g de zahăr
  • 200 g de smântână
  • 2 linguri rase de făină de grâu

MOD DE PREPARARE

1. Topiţi untul în cuptorul cu microunde sau pe aragaz, răciţi şi adăugaţi smântâna.

Tarta Ţvetaeva

2. Omogenizaţi bine, apoi adăugaţi făina cernută şi praful de copt, frământând rapid aluatul.

Tarta Ţvetaeva

3. Puneţi aluatul în formă şi întindeţi-i cu degetele pe fundul şi marginile acesteia. Puneţi forma în frigider pentru 30 de minute.

Tarta Ţvetaeva

4. Spălaţi merele, curăţaţi-le de coajă, îndepărtaţi cotorul şi tăiaţi-le feliuţe subţiri. Puteţi folosi o răzătoare specială.

Tarta Ţvetaeva

5. Puneţi merele în formă.

Tarta Ţvetaeva

6. Pregătiţi dressing-ul: amestecaţi oul cu smântâna, adăugaţi zahărul şi amestecaţi până acesta se topeşte. Apoi adăugaţi făina şi amestecaţi iarăşi.

Tarta Ţvetaeva

7. Turnaţi compoziţia obţinută în formă, deasupra merelor, şi scuturaţi uşurel forma, pentru ca umplutura să se distribuie uniform.

Tarta Ţvetaeva

8. Puneţi la copt în cuptorul încălzit în prealabil la temperatura de 180 de grade şi coaceţi timp de 45-50 de minute. Răciţi complet tarta, apoi scoateţi-o cu atenţie din formă.

Tarta Ţvetaeva

Sursa