mamaplus

O femeie din Chișinău, îndurerată: ”Am aflat că voi naște un copil cu malformații la 36 săptămâni de sarcină„

-
//
22.05.2020

O familie din Chișinău, cu nervii la pământ. Micuța lor, de numai 14 zile trece prin clipe groaznice. Fetița s-a născut cu unele malformații congenitale, iar mama ei spune că medicii nici nu încearcă să o ajute, de teamă că micuța va muri, potrivit tvc.md. 

Tatiana Bejenaru a așteptat timp de 12 ani să devină mamă. A pierdut cinci sarcini concepute natural din cauza unei boli de care suferă. Totuși, femeia nu și-a pierdut niciodată speranța și, anul trecut, a rămas din nou însărcinată. De această dată, nimic nu prevestea o tragedie spune femeia. Toate ecografiile pe care le-a făcut arătau că fătul se dezvoltă normal, iar ea urma să aducă pe lume o fetiță sănătoasă o asigurau specialiștii, susține tânăra mamă.

”La 30 de săptămâni am fost cu soțul la domnul Șișnițanu și el nea arătat la ecran examenul ultrasonografic. Uitați-vă ce spate frumos, ce piciorușe frumoase, ce căpșor frumos, ce fetiță blondă cu ochi albaștri. Un copil normal.”, susține Tatiana Bejenaru.

Fericiți că sarcina decurge bine, cuplul Bejenaru a mers la următorul examen ecografic la 36 de săptămâni, așa cum le-a recomandat specialistul. Aici însă au primit o veste șocantă de la medic.

„La 36 de săptămâni îmi spun că aveți un copil cu dizabilități. Chiar dacă este un mare păcat, dar dacă știam din timp, nu păstram această sarcină.”, povestește femeia.

La recomandarea medicilor, femeia a născut de urgență. După ce a adus pe lume micuța, verdictul a fost nemilos – boli congenitale incompatibile cu viața. Anomalie a sistemului nervos, deformarea coloanei vertebrale și malformații ale picioarelor, sunt doar câteva dintre maladiile grave stabilite de doctori, spune Tatiana Bejenaru.

”Copilul primește antibiotice pentru că la spate i-au depistat niște bacterii. Mai mult nimic. Nu primește niciun tratament. La fiecare mișcare copilul plânge și strigă, are dureri. Cât va trăi copilul nimeni nu știe. Toți refuză să facă ceva pentru că sunt foarte multe probleme.”, a mai adăugat Tatiana.

Femeia a consultat și alți specialiști care i-ar fi spus că malformațiile puteau fi văzute din timp. Ea însă, dă vina pe mai mulți medici, acuzându-i de malpraxis. 

Tatiana Bejenaru spune că se va adresa în judecată pentru a-i trage la răspundere pe toți cei care i-au transformat viața într-un coșmar. Unul dintre medicii acuzați, Iurie Șișnițanu, a respins învinuirile, declarând că nu toate patologiile pot fi depistate din timp la ultrasonografie.

”Eu mă simt vinovat că poate undeva a fost obeză și poate trebuia să insist să se ducă încă la un specialist. Nimeni nu este Dumnezeu, greșesc toți și cei mai mari specialiști.”, susține specialistul USG.

Medicul de familie nu a răspuns la telefon pentru o reacție, iar ginecologul, care a examinat femeia pe timpul sarcinii, încă nu a răspuns la solicitare.