mamaplus

Un bebeluș de 500 de grame s-a născut în Romania. Medicii îi dau șanse de supraviețuire

-
//
02.09.2022

Un bebeluș prematur de doar 500 de grame și 25 de centimentri lungime a venit pe lume, ieri, 23 august la maternitatea din Hârșova, județul Constanța, Romania. El avea doar 5 luni și medicii au spus că sarcina nu fusese suficient supravegheată.

Din fericire, bebelușul de 500 de grame respiră singur, nu este conectat la aparatele de ventilație, iar personalul medical este încrezător în șansele sale de supraviețuire.

Micuțul a fost transferat cu o ambulanță SMURD Terapie Intensivă Nou – Născuți la Spitalul de Urgență Constanța. Secția din Terapie Intensivă Neonatologie de la cel mai mare spital din Dobrogea a fost reabilitată și dispune de aparatura necesară pentru astfel de cazuri complicate. Cel mai mic nou născut pentru care medicii din Constanța au făcut minuni este un bebeluș de 450 de grame.

„Era un copil de 500 de grame, nu am mai văzut niciodată așa ceva. Omulețul mișca, respira spontan, adică singur, fără să aibă nevoie de ajutor. Am chemat un echipaj specializat, au venit cu incubator, cu tot ce trebuie. Mama era și ea mai mult speriată, totul pare a fi în regulă. Am trimis-o totuși la spitalul județean, fiind un caz așa de special. Din ce mi-a spus doamna doctor de la spitalul județean, pare că are șanse. Ei știu ce au de făcut”, - Dragoș Predescu, medic la Spitalul Orășenesc Hârșova.

Medicii au declarat că sarcina ajunsă la 5 luni n-a fost supravegheată (mama nu a mers la niciun control). În ciuda vârstei mici și a greutății nou-născutului, doctorii sunt încrezători în șansele lui de supraviețuire. Mai ales că bebelușul născut prematur este activ și vioi.