mamaplus

Ne pregătim pentru naștere: 4 exerciții care îl ajută pe făt să se poziționeze corect

-
//
29.07.2022

În unele țări din vestul Europei, unii medici le recomandă femeilor însărcinate în ultimele săptămâni o serie de exerciții simple care să ajute copilul aflat în poziție pelviană să revină cu capul în jos. Chiar dacă nu există prea multe dovezi medicale care să demonstreze că au efect, probabil că merită încercate. Totuși, îți recomandăm ca înainte de a face aceste exerciții, să întrebi medicul ginecolog dacă starea ta actuală îți permite să le faci.

Echipa ”What to expect when yu are expecting„ a realizat mai multe ilustrații în care puteți vedea cum se execută cele patru exerciții. Mai jos, aveți și descrierile pentru fiecare exercițiu în parte.

mamaplus

Exercițiul 1: Leagănă-te înainte şi înapoi de câteva ori, stând în patru labe.

Fă acest exercițiu de câteva ori pe zi, ținând fesele mai sus decât capul. Vezi poziția 1.

Exercițiul 2: Cu şezutul în sus.

Roagă pe cineva să te ajute să te aşezi în această poziţie. Îngenunchează cu grijă - pe marginea canapelei şi apleacă-te atent, punând mâinile pe podea. Lasă-te pe antebrate, cu capul sprijinit pe ele sau nu (vezi ilustratia de mai sus). Respiră de trei ori, apoi revino pe genunchi. Efectuează acest exercițiu de 3-4 ori pe zi. Vezi poziția 2.

Exercițiul 3: Poziţia cu genunchii la piept.

Dacă eşti singură (nu e nimeni în jur care sâ te supravegheze, din motive de siguranță), poți face o variantă modificată a exercițiului de mai sus - ce prevede să stai cu şezutul în sus. Aşază-te în genunchi (ținându-i uşor depărtați), iar apoi apleacâ-te până ajungi cu şezutul în sus şi cu burta aproape atingând podeaua (pentru cele mai bune rezultate, stai în această poziție 20 de minute, de trei ori pe zi, dacă poți). Vezi poziția 3.

Exercițiul 4: Cu burta în sus.

Stai pe spate pe o saltea sau pe covor, apoi ridică șoldurile de pe podea (proptește-te în călcâie, ca să împingi partea inferioară a corpului în sus), menținând palmele, brațele şi umerii lipite de podea. Ideea e să stai cu şoldurile mai sus de nivelul capului. Nu prea ai chef de această poziție? Pentru o versiune mai simplă, aşază-te pe spate şi ridică şoldurile, sprijinindu-ți mijlocul pe perne. Vezi poziția 4.