mamaplus

Vrei să știi dacă bebelușul tău este bine? Află câte și ce fel de ecografii sunt necesare în sarcină

-
//
16.09.2020

Ecografiile efectuate în timpul sarcinii sunt foarte importante, întrucât prin intermediul acestora pot fi depistate anumite malformații congenitale, probleme de sănătate sau anomalii ale fătului. Unele tipuri de ecografii indică vârsta gestațională, dimensiunea și poziția bebelușului, iar altele evaluează starea cordonului ombilical şi a placentei, dar și cantitatea lichidului amniotic.

Specialiștii susțin că examenul ecografic nu prezintă niciun pericol pentru mamă și copil și nu necesită o pregătire specială. Ecografiile efectuate în perioada de sarcină sunt nedureroase și au precizie mare de diagnostic.

Care sunt recomandările de ecografii în sarcină, câte sunt la număr și de ce sunt esențiale pentru sănătatea bebelușului, aflăm de la medicul obstetrician-ginecolog Alesea Frumusache și ecografistul Sergiu Pleșca, specialiști în cadrul spitalului Medpark, într-un reportaj al emisiunii Mama Mia.

P.S. Urmărește AICI prima ediție din noul sezon al emisiunii Mama Mia, în cadrul căreia a fost invitată Alina Andronache.