mamaplus

Patru alimente toxice pe care nu ar trebui să le consumi în timpul sarcinii

-
//
24.05.2021

În perioada celor nouă luni de așteptare, o femeie însărcinată trebuie să aibă mare grijă la alimentație și să nu consume produse potențial periculoase pentru propria sănătate și dezvoltarea bebelușului din burtică. Anumite ingrediente din alimentația modernă pot declanșa diverse complicații în timpul sarcinii. Produse chimice precum cofeina, alcoolul și metilmercurul pot duce la probleme de dezvoltare fetală și la defecte la naștere. În cele ce urmează, enumerăm 4 alimente și băuturi toxice, care sunt interzise în timpul sarcinii.

Conservele conțin produse chimice

Alimentele din conserve conțin un produs chimic numit bisfenol-A sau BPA, care poate duce la multe probleme, inclusiv hiperactivitate, agresivitate și probleme de reproducere. Peștele conservat, în special, conține metilmercur, care poate duce la dificultăți de învățare și probleme de atenție. Somonul din conserve conține PCB sau bifenil policlorinat, ceea ce duce la deficiențe mentale și reflexe întârziate. Pe lângă peștele cu gust minunat, evită sparanghelul, ciupercile și fasolea.

Excesul de cofeină are un efect dăunător asupra fătului

Am stabilit deja că prea multă cafea poate avea un efect dăunător asupra fătului și poate duce la multe complicații în timpul nașterii și chiar după creșterea copilului. În timp ce îți poate plăcea cafeaua de dimineață, optează pentru o opțiune mai sigură, cel puțin până când îl vei ințărca. Aportul excesiv de cofeină poate duce la defecte la naștere, moarte fetală și greutate scăzută la naștere.

Carnea gătită necorespunzător este periculoasă

În timp ce o parte din carnea de proveniență animală este bogată în minerale și vitamine, cea crudă sau gătită necorespunzător găzduiește paraziți sau bacterii precum salmonella și listeria. Aceste organisme au potențialul de a nu răni doar mama provocând dureri abdominale severe, vărsături etc., dar și de a dăuna bebelușului, intrând prin placentă.

Toată carnea ar trebui să fie gătită la aproximativ 62.7° C (căldura poate fi crescută sau scăzută în funcție de felul de carne). Acest lucru înseamnă, de asemenea, că bucata de carne refrigerată trebuie consumată cu precauții mai mari și ar trebui să fie cumpărată din locuri care au un stoc proaspăt.

Brânzeturi moi și lapte nepasteurizat

Brânzeturile moi, în special cele importate, pot conține listeria, la fel ca laptele nepasteurizat. Brânzeturi precum brie, Camembert, Roquefort, feta, Gorgonzola și mexicană ar trebui să fie evitate complet! Caută brânzeturi care sunt făcute din lapte pasteurizat, deoarece omoară toate microorganismele dăunătoare. Este un mit că pasteurizarea distruge nutrienții și vitaminele esențiale din lapte.