mamaplus

Cele mai bune tipuri de perne pentru gravide, recomandate de mămici cu burtici

-
//
14.07.2022

Începând cu al doilea trimestru de sarcină, s-ar putea să fie dificil să găsești o poziție de somn care să fie comodă și să poți să te odihnești așa cum se cuvine. Ei bine, pernele pentru gravide sunt accesorii special concepute pentru a ușura acest proces, datorită formei și a rezistenței lor. Totodată, le poți folosi și după naștere, în timpul alăptării sau a co-sleepingului.

Pernele pentru sarcină variază în lungime, așa că puteți alege în funcție de înălțime. În ceea ce privește compoziția, acestea sunt umplute cu bumbac, pene sau spumă. Sunt destul de elastice și nu se dezintegrează.

Curbată

Termenul dezvăluie aspectul pernei. Este ca o pană din spumă. Aceste perne necesită o pernă tradițională ca și completare, pentru sprijinul capului. Ele sunt percepute ca fiind „dure”, deoarece sunt create pentru a calma durerea din partea inferioară a spatelui, durerea picioarelor și durerea gleznelor.

2 în 1

Sunt cunoscute ca „perne de maternitate”. Sunt ideale pentru a susține capul, spatele și stomacul atunci când dormiți pe o parte. Sunt formate din două perne îmbinate cu scai.

Tubulară

Este un tub moale pe care femeia îl îmbrățișează pentru a-și acomoda burtica.

Semilună

În teorie, acestea sunt făcute pentru a facilita poziția copilului și confortul mamei în timpul alăptării. Cu toate acestea, în timpul sarcinii funcționează ca o completare a pernei clasice.

Perne în formă de litere

Acestea cele mai solicitate de viitoarele mămici:

  • Tip C: măsoară aproximativ 1.5 metri lungime. Sunt utile pentru dormitul pe o parte, susținând șoldurile, burta și spatele. Se poate pune și între picioare. Se recomandă pentru ameliorarea tensiunii pelvine și a retenției de lichide la nivelul gleznelor.
  • Tip J: dacă dormiți într-un pat mediu, aceasta este o opțiune bună. Este potrivită pentru odihna capului și picioarelor.
  • Tip L: este concepută pentru femeile care dorm pe o parte.
  • Tipul U: se adaptează la curbura corpului. Permite ridicarea genunchilor și a șoldurilor, atenuând rigiditatea articulațiilor.

Deși nu este ușor să găsiți o poziție plăcută în ultimul trimestru de sarcină, aceste alternative se adaptează la fizionomia oricărei gravide. Sunt produse compact. Nu ocupă atât de mult spațiu în pat sau când vine vorba de depozitare.

Sfaturi pentru a profita de beneficiile pernei pentru gravide

Atât timp cât folosiți corect perna, veți obține odihna dorită. Rețineți următoarele sfaturi pentru a vă îmbunătăți experiența:

  • Puneți perna sub burtă: poziționând-o sub burtă, echilibrați greutatea și nu supraîncărcați coapsele și genunchii.
  • Reglați gâtul: încercați să țineți coloana vertebrală cât mai dreaptă posibil.
  • Încrucișați picioarele: acest lucru scade presiunea asupra spatelui inferior.
  • Ridicați genunchii: aceste articulații suferă prea mult din cauza greutății în ultima etapă a sarcinii. Ridicați genunchii pentru o circulație lină și pentru a evita reținerea lichidelor.
  • Sprijiniți-vă spatele: dacă aveți un sprijin bun pentru spate, nu vor exista modificări posturale în timpul nopții.