În societatea de acum mulți ani există concepția căreia femeile erau nevoite să se căsătorească mai devreme, chiar în apropierea vârstei de 20 de ani și să facă într-un timp destul de scurt și copii. Acestea își trăiau ulterior viața având grijă de copii și de soț și nu erau încurajate să muncească sau să facă altceva. În ziua de astăzi, lucrurile stau complet diferit. Femeile sunt tot mai independente din punct de vedere profesional și financiar, iar media de vârstă la care acestea aleg să facă un copil este de 30 de ani.
Cu toate acestea, nu toate femeile sunt pregătite să devină mame, deși nu se mai află la vârsta la care își doreau să se stabilească mai întâi situația financiară. Multe femei, în special cele care sunt prea ocupate cu carierele lor, nu se simt înclinate să se căsătorească sau să aibă copii. Însă pentru unele dintre ele începe să se dezvolte instinctul matern pe care nu îl pot ignora. Încep să relaționeze mai bine cu bebelușii, se interesează de diversificarea alimentației și de multe alte informații utile pentru viitoarele mămici. Astfel, aceste semne pot da de gol faptul că sunt pregătite să devină mame chiar dacă ele nu realizează.
1. Te atașezi rapid de bebeluși
Fie că este vorba despre copilul unei prietene, al unei colege de muncă sau chiar atunci când vezi pe stradă o proaspătă mămică, atunci când simți că vrei să te joci mai mult cu bebelușul și nu îți mai dezlipești privirea de la el poate însemna că ești pregătită să ai și tu propriul copil. Faptul că te atașezi rapid de bebeluși poate fi un semn că ai început să ai instincte materne.
2. Poți pune nevoile altcuiva pe primul loc
Atunci când ești părinte nici nu încape vorba să fii egoist. Toată atenția se îndreaptă către copil și te gândești să îi fie lui bine mai întâi. Dacă simți că poți să prioritizezi nevoile altcuiva în locul tău, atunci înseamnă că ești pregătită de viața de viitoare mămică.
3. Pui întrebări prietenilor care sunt deja părinți
Dacă ești mereu curioasă despre ce anume mănâncă bebelușul, cum reacționează în diferite momente, cât doarme și chiar cum se schimbă scutecul, atunci înseamnă că interesul tău pentru a avea un copil este destul de crescut.
4. Nu ești speriată dacă îți întârzie
În situațiile în care nu te sperii atunci când menstruația îți întârzie câteva zile, înseamnă că nu ai avea nicio problemă să rămâi însărcinată. Mai mult, atunci când aceasta apare și te simți ușor dezamăgită, ar trebui să îți dea de gândit. Dacă sunt și luni în care te gândești să îți cumperi un test de sarcină și ești entuziasmată de acest lucru, este clar că îți dorești, fără să știi poate, un bebeluș.
5. Nu te sperie schimbările în viață
Există persoane care se simt confortabil cu ritmul lor de viață actual, iar orice schimbare le sperie și le face să se simtă anxioase. Dacă tu chiar îți dorești o schimbare și ești foarte entuziasmată de acest gând, înseamnă că venirea pe lume a unui bebeluș nu te va speria și poate fi schimbarea de care ai nevoie.
6. Îți place să mergi la evenimentele cu și despre copii
Dacă în trecut, atunci când te aflai înconjurată de copii, simțeai că te obosește și acum îți face plăcere sî mergi și să fii alături de ei, înseamnă că ceva s-a schimbat. Este posibil ca în subconștientul tău să îți dorești să ai și tu propriul copil.
7. Discuți cu partenerul despre asta
Atunci când vă înțelegeți de minune poate însemna un alt pas în relație, faptul că aceasta poate continua și la următorul nivel, acela de a avea un nou membru în familie. Dacă vă surprindeți uneori că discutați despre acest lucru, despre ce nume să îi puneți copilului și vă gândiți deja la zodie și faceți un calcul conform zodiacului chinezesc, înseamnă că sunteți pregătiți să deveniți părinți.