Burtica de după sarcină poate fi destul de nesuferită și inconfortabilă. Oricât de mult ai vrea să-ți privești vergeturile ca pe o dovadă a eroismului, trebuie să recunoști că balonarea constantă și aspectul mai puțin atrăgător al burticii nu sunt pe lista lucrurilor tale preferate.

Toate trecem prin asta, toate continuăm să purtam cel puțin o perioadă după naștere pantalonii cu bandă elastic în talie, toate ne uităm la cântar și ne simțim incapabile să pierdem kilogramele în plus într-o perioadă atât de stresantă și obositoare cum sunt primele luni de viață ale copilului.

Nu îți face griji, există o explicație rezonabilă pentru asta: ești balonată și hormonii tăi oscilează, iar asta te face să te vezi și sa te simți mult mai rău decât ar trebui. Ce e de făcut în această situație? Dacă ne întrebi pe noi, câteva mici schimbări ale stilului de viață te vor face rapid să te simți mai bine și mai frumoasă.

Redu cantitatea de sare

Sarea este una dintre principalele cauze ale balonării, deoarece determină retenția de apă în organism. Evita să mănânci în oraș o perioadă și pregătește-ți singură mesele, astfel vei avea un control mai bun asupra cantității de sare pe care o consumi.

Hidratează-te corespunzător

Te simți balonată și atât de plină uneori, încât nu simți nevoia să bei sau să mănânci nimic? Te asigurăm că apa nu îți face nici un rău, ba dimpotrivă. Atunci când corpul tău nu este hidratat corespunzător, își ia apă din țesuturi, așa că va învăța să rețină mai multă apă.

Consumă mai multe fibre

Balonarea și constipația cronică merg uneori mână-n mână, iar în perioada imediată nașterii sunt șanse mari să suferi din cauza celor două. Poți să-ți reglezi sistemul digestiv consumând mai multe fibre: cereale, fructe și legume. În acest fel nu doar că te vei simți mai bine din punct de vedere fizic, dar îți va fi mai ușor și să pierzi kilogramele în plus.

Nu face exces de lactate

Lactatele sunt renumite pentru producerea sau accentuarea inflamațiilor, dar și pentru dificultatea de a fi digerate în anumite situații. Nu spunem că ești intolerantă la lactoză, spunem doar că în această perioadă este mai bine să eviți astfel de produse dacă vrei să eviți balonarea.

Mănâncă mai puțin și mai încet

Dacă mănânci repede, vei avea tendința să mănânci mai mult decât are corpul tău nevoie, pentru că senzația de sațietate nu va avea timp să ajungă la creier decât după ce te-ai suprasolicitat în acest sens. Încearcă să mănânci mai încet și vei observa că se va reduce considerabil cantitatea alimentelor ingerate, precum și starea ta de sănătate, în absența suprasolicitării tractului digestiv.

Fă sport

Sportul este o componentă esențială a unei vieți sănătoase. Dansează, plimbă-te, fă yoga sau aerobic – orice activitate fizică e binevenită. Vei reuși să arzi calorii, să îți îmbunătățești starea de spirit, vei fi mai însetată și mai dornică să te hidratezi corespunzător și vei arăta din ce în ce mai bine.