Venirea pe lume a micuțului tău implică o mulțime de lucruri noi și neexplorate, dar și anumite schimbări ale aspectului corpului tău care sunt inevitabile. În continuare vom descoperi împreună cum putem să atenuam problemele care pot apărea la puțin timp după naștere.

Vergeturile

Vergeturile sunt cicatrici liniare vizibile, de culoare purpurie, roșiatică sau alba. Cele aflate în faza incipientă prezintă un colorit rozaliu spre violet, iar în timp capătă o nuanță albicioasă. În principiu, vergeturile nu dispar, dar putem lucra la estomparea lor pe cât posibil.

Vergeturile sunt datorate întinderii pielii, care se află în tensiune constantă în perioada sarcinii. După naștere, prin contractarea bruscă a pielii se pot dezvolta mici rupturi ale țesutului, pe care le observăm de obicei la nivelul sânilor, abdomenului, coapselor, fundului sau chiar în spatele genunchilor.

Apariția vergeturilor poate fi influențată încă din momentul în care ai aflat că ești însărcinată, folosind o cremă specifică anti-vergeturi. Aplică pe zonele problematice și concentrează-te pe abdomen, coapse și sâni. În plus, orice cremă hidratantă, care are indicație de folosire pentru femei însărcinate, nu va face decât să ajute. Aceleași produse pot fi folosite și după naștere, când pielea încă mai poate fi afectată de vergeturi.

Mai departe de soluțiile care necesită aplicare direct pe pielea afectată de vergeturi, încearcă să găsești timp pentru a face mai multă mișcare și pentru a adopta o dietă alimentară potrivită. Înlocuiește pe cât posibil alimentele procesate termic cu alimente pe care le poți consuma în stare naturală. Verifică cu medicul tău ce fel de exerciții fizice poți face după naștere și fă pașii necesari în direcția adoptării unui stil de viață sănătos!

Cearcănele

Știm că poate fi dificil să fii atentă 24 de ore din 24, 7 zile din 7 la toate nevoile micuțului tău. De aceea, e important să faci din somn o prioritate. Încearcă să dormi ori de câte ori o face și bebelușul tău, pentru a recupera din nopțile nedormite în care te-ai dedicat trup și suflet prichindelului. Atunci când ai parte de somn suficient, vei avea și o piele mai sănătoasă!

Cearcănele pot apărea din cauza schimbărilor hormonale și a lipsei de somn, o problemă inevitabilă odată cu nașterea celui mic. Atunci când nu reușești să te odihnești atât cât are corpul nevoie, ochii tăi au tendința să oglindească oboseala pe care o experimentezi prin ochi umflați și binecunoscutele cearcăne.

Îți propunem trei trucuri la îndemână pentru a combate cearcănele:

  • Asigură-te că bei minim 2 litri de apă pe zi și că ai o dietă alimentară sănătoasă.
  • Folosește o cremă anti-cearcăn sau încearcă remedii naturiste. Îți poți prepara acasă un suc de cartofi cruzi în combinație cu suc de castravete, pe care să îl aplici cu grijă în jurul ochilor.
  • Asigură-ți porția zilnica de sănătate și ajută-ți pielea să fie mai radioasă cu legume pline de vitamine și minerale precum broccoli, arugula, spanac sau frunzele de napi.
  • Ține minte că e important să ai grijă de tine pentru a avea grijă de ceilalți, așa că nu te pune mereu în plan secund. Păstrează câteva momente și pentru tine și micile ritualuri care pot aduce beneficii atât pielii, cât și stării tale de sănătate!