Primele săptămâni de sarcină pot fi obositoare și dificile. Timpul însă trece, burtica crește, iar femeia începe să conștientizeze că ea este viitoarea mamă.

Pentru a fi pregătită pentru noul rol, discutați uneori cu bebelușul dvs., pe care deocamdată nu-l vedeți. Asta pentru că sarcina este doar începutul dragostei dvs. care va dura o viață.

10 modalități de a vă apropia de copil înainte de naștere

1. Neteziți-vă burtica

Prima modalitate de a da de știre micuțului despre sine - este masarea ușoară a burticii cu ulei special. Acest masaj este permis începând cu trimestrul doi de sarcină. Multe femei își masează burta cu diverse produse pentru evitarea apariției vergeturilor. Însă nu există nici o dovadă a faptului, că astfel de proceduri sunt eficiente. Totodată, masarea ușoară a burticii cu ulei sau cremă – este o procedură excelentă de relaxare pentru mamă și bebeluș. Masajul cu uleiuri aromatice – este o modalitate perfectă de a vă răsfăța și a petrece timpul, gândindu-vă la copil. Puteți adăuga câteva picături de ulei de trandafir, mandarine sau levănțică (acestea sunt inofensive după primul trimestru de sarcină) în crema sau uleiul pentru masaj. Rugați-l pe soțul dvs. să vă maseze burta. Aceasta îl va ajuta să vă înțeleagă mai bine și starea în care vă aflați.

2. Înotați

O modalitate foarte bună de a scăpa de tensiunea din picioare. Totodată, vă veți imagina în ce mediu se află bebelușul dvs.. Înotul nu este doar o modalitate sigură de a vă menține într-o formă fizică bună, dar și o posibilitate de a raporta starea dvs. cu starea copilului, care la fel înoată, însă în lichidul amniotic. Chiar dacă aveți o burtă mare, apa vă va menține, oferindu-vă posibilitatea să vă relaxați și să vă odihniți în ultimele luni de sarcină. De asemenea puteți face aerobică acvatică pentru gravide – aceasta vă va permite să vă mențineți într-o formă bună, dar și să faceți noi cunoștințe.

10 modalități de a vă apropia de copil înainte de naștere

3. Cantați-i bebelușului și vorbiți cu el

Auzul fătului permanent se perfecționează. Începând cu a 23 săptămâna de sarcină el aude bătăile inimii mamei. De asemenea, copilul aude sunetele lumii exterioare, care pătrund prin stratul de protecție din lichidul amniotic și pereții musculari ai uterului. Capacitatea de a recunoaște vocea mamei până la nașterea copilului este necesară pentru formarea unei legături strânse dintre mamă și bebeluș după naștere. Oamenii de știință consideră, că importanța acestei legături și explică dezvoltarea prematură a auzului la făt. Astfel, după naștere, bebelușul va recunoaște vocea mamei de alte voci. Știind despre faptul, că micuțul vă aude, veți înțelege, că cântecul și discuțiile cu copilul sunt absolut necesare. Chiar dacă inițial vă veți simți un pic jenant și nesigură, în curând vă veți obișnui cu această discuție.

4. Faceți băi calde

O baie caldă – este una din puținele modalități pentru o femeie însărcinată de a se relaxa integral. Dacă veți dori să stați mai mult în cada cu apă, rețineți, că apa trebuie să nu fie fierbinte. Stați culcată în apa caldă, respirați adânc, relaxați-vă și încercați să vă imaginați cum arată bebelușul dvs. Gândiți-vă ce ar putea să-i spuneți atunci când îl veți ține în brațe. În al doilea trimestru de sarcină veți putea simți mișcările copilului. Posibil, grijile nu vă lasă timp pentru a auzi mișcările copilului. Atunci când veți face baie de una singură, veți putea uita de grijile cotidiene, gândindu-vă doar la copil și ascultând mișcările lui.

10 modalități de a vă apropia de copil înainte de naștere

 5. Yoga pentru gravide

Orele de yoga vă vor ajuta să vă relaxați, să conștientizați ce proces important se produce în organismul dvs. și să vă concentrați asupra copilului. Dacă anterior nu ați practicat yoga, este foarte bine să începeți orele anume în perioada de sarcină. Pozițiile de yoga sunt foarte simple, iar orele le puteți începe după 14 săptămâni de sarcină. În al doilea trimestru de sarcină yoga nu este recomandată. În timpul orelor de yoga veți învăța să întindeți ușor mușchii, să respirați corect, lucru care va fi util în timpul nașterii. Veți învăța să vă relaxați corpul, să lăsați deoparte gândurile rele și să vă simțiți un tot întreg împreună cu copilul dvs.

 6. Aflați mai mult despre hipnonașetre 

Metoda de hipnonaștere folosește hipnoza, pentru a ajuta gravidele să se pregătească pentru naștere - să le învețe să se concentreze asupra copilului, asupra propriului organism. De asemenea, metoda respectivă vă va ajuta să suportați mai ușor durerile în timpul nașterii. Toate acestea se fac contra plată, însă posibil această metodă vă ajuta să vă relaxați într-atât, încât să simțiți legătura cu propriul copil până la nașterea lui. Mai mult, hipnoterapeutul vă va spune, cum să utilizați tehnica corectă de respirație și concentrare pentru a scăpa de grijile și gândurile tulburătoare.

10 modalități de a vă apropia de copil înainte de naștere

7. Țineți la vedere fotografia bebelușului făcută la ecografie

Fotografia copilului dvs. făcută de medicul ecografist la prima investigație – este prima modalitate de a face cunoștință cu copilul dvs. Imaginea vă va ajuta să vă imaginați, cum se dezvoltă copilul în burtică. După fotografia făcută la 20 de săptămâni, vă puteți da seama dacă veți avea băiețel sau fetiță. Țineți aceste imagini la vedere, iar ele vă vor aminti, că acum burtica este casa bebelușului dvs. De asemenea puteți face o fotografie în dimensiune 3D în ultimele luni de sarcină. Procedura este una costisitoare, însă permite mamei și tatei să vadă cum arată bebelușul lor și să conștientizeze, că în curând ei vor deveni părinți.

8. Învățați-l pe tata să discute cu copilul din burtică

Majoritatea viitoarelor mame simt primele simptome de sarcină practic din primele săptămâni. Aceste simptome fiziologice ajută la formarea unei legături dintre mamă și copil din primele zile de sarcină. Viitorul tată este lipsit de o astfel de posibilitate. Dvs. însă îl puteți ajuta să simtă o legătură înainte de nașterea bebelușului. Lasați-l să pună mîina pe burtica dvs. atunci când copilul se mișcă. Spuneți-i că fătul aude sunetele exterioare începând cu a 23 săptămâna de sarcină. Lăsați-l să discute și să-i citească bebelușului. Acest lucru va ajuta copilul să recunoască nu doar vocea mamei, dar și a tatălui. Rugați-vă partenerul să vă însoțească la cursurile pentru viitorii părinți, pentru a-l pregăti pentru nașterea copilului. Viitorii părinți trebuie să fie o echipă. Și nu contează, că sentimentele parentale, mama le simte mai devreme decât tatăl bebelușului. Dacă partenerul are grijă de dvs. – vă ajută în treburile casnice, vă pregătește o baie sau este gata să vă aducă în orice clipă ceva de mâncare, dvs. neapărat veți simți, că sarcina - este o stare de familie.

10 modalități de a vă apropia de copil înainte de naștere

9. Plimbați-vă cât mai mult

Elaborați un program al plimbărilor la aer curat cu genericul ”Eu și bebelușul meu din burtică”. Dacă continuați să lucrați, atunci utilizați ora prânzului pentru plimbări. Este o posibilitate perfectă de a rămâne în doi cu copilul și să discutați un pic cu el departe de ochii lumii. Dacă până la sarcină nu ați preferat plimbările pe jos, începeți cu elaborarea traseului – alegeți unul care vă este comod. Imediat ce veți da de gustul plimbărilor la aer liber, acestea vor deveni o parte indispensabilă a regimului dvs. Puteți majora timpul plimbărilor de la 20 de minute până la jumătate de oră. De-asemenea puteți schimba tempoul -inițial câteva minute cu pași rapizi, după care să mergeți cu pași lenți.

10. Răspundeți-i bebelușului atunci când se mișcă

Dacă este prima sarcină a dvs., veți simți mișcările micuțului între a 18 și a 20 săptămâna de graviditate. După atâtea săptămâni de gânduri ce ar face el burtică, în sfârșit îl veți simți. Este un sentiment de neuitat! Să simți cum mișcă copilul tău și să-i răspunzi -este practic o discuție dintre voi doi. Puteți face asta oriunde și oricând. Drept răspuns, la mișcările bebelușului puteți netezi burtica - și aceasta e un fel de discuție. Nu este nimic mai emoționant, decât răspunsul copilului care încă nu s-a născut la mișcările dvs. Puteți stabili o legătură strânsa cu copilul, să vă demonstrați afecțiunea, să discutați cu el cât acesta se află în burtică. Noi vă propunem 10 modalități de a stabili o legătură cu copilul dvs. înainte de nașterea lui.

10 modalități de a vă apropia de copil înainte de naștere