Psihoterapeuții explică, la ce duce economisirea banilor.

La ce duce economisirea banilor?

Nu-mi permit nimic în plus.

Noi deseori procedăm așa cum făceau mamele noastre (dacă ele singure au fost victime). De aceea, odată cu educația ne sunt transmise modele de comportament analogic. Noi ne-am obișnuit să cedăm, să facem sacrificii, suntem gata să oferim tot ce avem bărbatului, noi nu putem spune ”nu”. Toate acestea denotă comportamentul unei victime.

Desigur, sunt situații, când bărbatul trebuie ajutat, să-I intrați în situație. Însă trebuie să analizați, când pe seama dvs. vor să economisească, și când alesul inimii își poate planifica finanțele, astfel încât să vă facă un cadou. Rețineți, a ajuta este obligațiunea bărbaților față de femeie, iar femeia poate susține bărbatul emoțional. Încetăm să ne jertfim!

Pentru ca sacrificiul să nu vă înghită ca personalitate, faceți o ”inventariere” a gândurilor, relațiilor și faptelor.

* Umpleți-vă singură viața și nu așteptați un prinț care va veni și va face viața dvs. mai frumoasă. Un bărbat normal are intenții serioase doar în cazul, în care femeia se respectă și se autoapreciază.

* Alcătuiți o listă a lucrurilor, oamenilor și convingerilor, care susțin încrederea în propria persoană.

* O persoană încrezută în sine are mai puține șanse să devină o victimă, să se sacrifice. Rețineți, dragostea nu se egalează și nu se măsoară cu sacrificiul adus.

* Dacă nu acționați și vă plângeți culcată pe canapea: ”Pe mine nimic nu mă interesează” nu poate fi vorba despre nimic bun. Ridicați-vă de pe canapea, începeți să faceți ceva care vă doriți cel mai puțin.

La ce duce economisirea banilor?