De Sfintele Sărbători de Paște, vă prezentăm metode de a vopsi ouăle cât mai natural. Este distractiv, dar și util să cunoști aceste îndeletniciri.

mamaplus

Ouăle cu coji de ceapă roșie și diferite frunze din grădină. Pentru diversitate, se decorează o parte din ouă cu șervețele și se lipesc cu albuș de ou. Tehnica este simplă. Se decupează fâșii înguste de șervețel, folosind doar stratul colorat, se aplică cu degetele un strat de albuș pe oul fiert și răcit și se modelează cu grijă șervețelul.

Pentru culoarea albastră, se lasă ouăle peste noapte în zeama de la varză roșie, fiartă.

Pentru culoarea verde, tot peste noapte, se lasă ouăle în zeama de la spanac fiert. Dacă spanacul e crud, va ieși o culoare gri, pe când, dacă e fiert, culoarea va avea un verde crud.

Pentru culoarea mov, se folosesc afine. Aceasta este cea mai simpla metodă de vopsire, întrucât se lasă ouăle la fiert, timp de 30 minute, împreună cu o jumătate de pungă de afine congelate. Focul trebuie să fie foarte mic. Mai există și varianta de a fierbe afinele separat, pentru 15-20 de minute și de a pune ouăle după la foc mediu timp de 10-15 minute.

Pentru culoarea lavandă, se folosește grapefruit-ul roșu. Se fierb ouăle în zeama de la grapefruit timp de aprox. 45 minute. Focul trebuie să fie foarte mic. Se mai poate fierbe grapefruit-ul separat, pentru 25-30 de minute și să se pună ouăle după la foc mediu timp de 10-15 minute.

Adăugarea oțetului va accelera vopsirea și culoarea se va păstra mai bine.

Sursa