Problemele nerezolvate cu tatăl au fost de multă vreme un subiect de conversație important. Nesoluționate la timp, acestea pot genera o mulțime de nesiguranțe. Între acestea, probleme care au legătură cu stima de sine, problemele de încredere și multe altele. Realitatea este relația pe care o ai cu tatăl tău în anii de formare, are un impact semnificativ asupra vieții tale de adult.
Persoanele care se confruntă cu astfel de probleme, au cel puțin un lucru în comun. Nu au primit dragostea și sprijinul de care aveau nevoie de la tatăl lor pentru a se dezvolta. Iată modul în care acest lucru te poate afecta la maturitate în relația de cuplu.
Ești geloasă și nesigură
Cu toții am fost geloși sau nesiguri la un moment dat în viața noastră. Dar pentru unele femei, aceasta este o problemă cronică. Dacă ești în mod constant îngrijorată că partenerul tău te poate părăsi și te simți ușor nesigură, înseamnă că există ceva mai profund în mintea ta. Femeile care au crescut cu un tată indisponibil emoțional dezvoltă adesea un stil de atașament anxios. Astfel se simt preocupate în exces de relațiile lor și trăiesc subconștient într-o stare de frică și neîncredere. Vor cu disperare să se simtă iubite, în siguranță și protejate. Acest lucru se datorează rănilor de atașament din copilărie, care sufocă neintenționat relația actuală.
Ești atrasă doar de bărbați în vârstă
Bărbații mai în vârstă sunt adesea stabili din punct de vedere financiar, par încrezători și știu exact ce trebuie să facă. Dacă ai avut o relație complicată cu tatăl tău, subconștientul tău s-ar putea să caute o figură paternă care să protejeze. S-ar putea să tânjești după un bărbat mai în vârstă care să îți ofere afecțiunea pe care nu ai primit-o în copilărie. Problema este că, o astfel de relație poate aduce un dezechilibru de putere.
Ai nevoie de o asigurare constantă de iubire și afecțiune
Te compari continuu cu fostele iubite ale partenerilor tăi. Când ai probleme de atașament, te simți nesigură față de iubitul tău. Ai mereu nevoie de siguranța că te iubește. Acest lucru poate deveni obositor și, în cele din urmă, el poate decide să te părăsească. Un asemenea final îți va întări cea mai mare frică, aceea că nu poți să fii iubită.
Te îngrozește ideea de a fi singură
Ai prefera mai bine să fii într-o relație disfuncțională decât să fii singură. Treci de la relație la relație și experimentezi toate problemele legate de întâlnirile cu persoana nepotrivită. Te grăbești să îți schimbi partenerii fără să aștepți să vezi dacă există compatibilitate. În timp, această teama de a fi singură îți poate reduce capacitatea de a-ți dezvolta propria identitate. Astfel îți va fi greu să te implici într-o relație sănătoasă și împlinită.
Cauți validare constantă
Cu toții avem nevoie de validare. Ne place să știm că suntem atrăgători, apreciați și căutați. În copilărie validarea ne ajută să ne exprimăm emoțiile și să câștigăm încredere. Când ne simțim conectați cu părinții noștri putem să avem relații mai bune la vârsta adultă. Dacă nu ai primit suficientă atenție sau nu se simte apreciată de tatăl tău, vei căuta acea atenție de la alți bărbați. Din păcate, femeile cu o mare nevoie de validare, atrag parteneri nedemni de încredere. Unii bărbați pot profita de această slăbiciune, reușind să adâncească și mai mult trauma copilăriei.