Acum, că e vară, mirosul pantofilor poate deveni o reală problemă. Fie că mergi la sală, fie că te plimbi prin parc sau te duci la serviciu, încălțămintea de bună calitate este foarte importantă. Dar, uneori, chiar și cele mai scumpe sandale sau pantofi pot avea un miros neplăcut.

Cum să scapi de mirosul urât al pantofilor

De vină este transpirația, care în timpul verii crește, iar pantofii absorb o parte din ea. În combinație cu bacteriile care există în mod obițnuit pe picioare, rezultatul este un miros neplăcut, care te face să te simți prost.

Vezi aici câteva sfaturi prețioase pentru a-ți păstra încălțămintea cât mai fresh.

Caută cauza mirosului

Uită-te în interiorul pantofilor urât mirositori. Dacă talpa interioară este umedă, scoate branţurile şi aeriseşte-le sau schimbă-le cu unele noi.

Lasă pantofii complet desfăcuţi să se aerisească şi să se usuce complet.

Îngheaţă pantofii

Dacă mirosul tot nu se duce, încearcă un truc simpatic, care dă rezultate, mai ales cu pantofii din piele.

Pune pantofii mirositori într-o pungă de palstic şi bagă-i la congelator peste noapte.

Lasă pantofii să se încălzească şi să se usuce bine la soare a doua zi şi mirosul va dispărea.

Cârpe parfumate

Pune o bucată mai veche de aşternut la spălat cu cearşafurile bune şi foloseşte mult balsam petru rufe.

Când materialele s-au uscat, pune bucăţile uscate şi aprfumate de cârpă în pantofii mirositori, parfumul din ele se va impregna şi pantofii vor fi împrospătaţi.

Cum să scapi de mirosul urât al pantofilor

Foloseşte fierul de călcat

Pentru as căpa complet de bacteriile şi ciupercile care dau mirosul urât al pantofilor, foloseşte aburul de la fierul de călcat (numai pentru pantofii din fibre naturale, nu şi cei cu inserţii din plastic). Temperatura înaltă a aburului va ucide microorganismele care provoacă mirosurile neplăcute.

Ai venoie de un gel dezinfectant pentru mâini și prosoape de hârtie

Pune pe un prosop de hârtie o cantitate de dezinfectant pentru mâini de mărimea unei măsline. Freacă apoi interiorul pantofilor cu șervețelul, insistând pe talpă și pe laterale. Lasă să acționeze timp de 30 de secunde sau până când se usucă foarte bine. Pantofii tăi vor fi în acest fel dezinfectați și nu vor mai mirosi urât.

Este important să porți șosete de cea mai bună calitate, din bumbac, care vor absorbi excesul de umezeală. 

Sursa: www.eva.rowww.unica.ro