Chiar dacă cei mici cresc și știi că cizmulițele pe care le cumperi iarna asta s-ar putea să nu-i vină bine în următorul sezon, mizează pe calitate, pentru că acest aspect este foarte important în alegerea încălțămintei pentru cei mic. Un alt moment crucial este îngrijirea cizmulițelor de iarnă. În sezonul rece, când avem parte de temperaturi scăzute, zăpadă, lapoviță sau ploi, este absolut necesar să respectăm câteva reguli esențiale pentru a păstra durata de viață a încălțămintei.

Prima regulă este să faci mereu cumpărături inteligente, iar asta înseamnă că ar trebui să iei în considerare condițiile meteorologice specifice zonei în care locuiești, înainte de a-i lua copilului niște ghetuțe pentru sezonul rece. Mai mult, ar fi bine ca cel mic să aibă două perechi de cizmulițe, care să fie potrivite pentru zilele ploioase și cele cu temperaturi scăzute și zăpadă. Pe lângă asta, mărimea încălțămintei ar trebui să corespundă întocmai mărimii piciorului copilașului. În caz contrar, îi va fi frig la picioare.

Dacă ai respectat aceste reguli, să mergem mai departe cu întreținerea încălțămintei de iarnă pentru copii.

Curăță corect ghetele copiilor

Pentru ca ghetele copiilor să-și mențină aspectul, curăță-le în mod regulat. Murdăria, noroiul și materialul antiderapant sunt factori negativi pe care ar trebui să-i înlături imediat după ce copilul intră în casă. Modalitatea de curățare a încălțămintei depinde în mare parte de materialul din care este confecționată. Nu folosi apa în cazul ghetelor din piele întoarsă sau năbuc, ci utilizează un burete special pe care îl poți găsi în magazinele de specialitate.

Folosește cremă de pantofi cu ajutorul unui burete sau a unei cârpe. Lasă crema să pătrundă în piele peste noapte, iar a doua zi lustruiește bine cu o cârpă moale.

Interiorul încălțămintei ar trebui curățat cu un șervețel dezinfectant sau cu o cârpă moale îmbibată ușor cu un amestec din apă și oțet. Ai grijă să usuci bine încălțămintea și să înlături orice urmă de umezeală până la următoarea ieșire din casă. Curăță încălțămintea copilului de fiecare dată când se murdărește.

Un truc util pentru uscarea rapidă a interiorului încălțămintei

Chiar dacă în prezent există dispozitive speciale pentru uscarea interiorului încălțămintei, poți apela la un truc util și accesibil. Imediat după ce cureți bine interiorul încălțămintei cu o soluție dezinfectantă, ar fi bine să introduci câteva pagini de ziar mototolite, menite să absoarbă excesul de lichid. În niciun caz nu pune încălțămintea în apropierea imediată a caloriferelor sau a altor surse de căldură, pentru că s-ar putea să se deterioreze. Ulterior, pulverizează în interiorul încălțămintei un spray antibacterian.