Dacă vă confruntaţi cu inţepături de albine trebuie neapărat să ştiţi ce trebuie să faceţi în prim faza şi cum să trataţi inţepăturile cu remedii naturiste.
Primavara şi vara cînd soarele arde puternic şi florile înfloresc albinele încep să-şi facă treaba. Dar ce faceţi dacă ajungeţi victima unei albine şi suferiţi o inţepătură? Aflaţi mijloacele utilizate contra inţepăturilor de albine.
Cînd ne pot înțepa albinele
Cel mai adesea, albinele stau în jurul florilor şi plantelor foarte aromate şi sunt atrase de oameni îmbrăcaţi în culori mai săturate. Mişcările bruste par ca o formă de atac pentru ele, astfel încît insectele reacţionează rapid şi sar la luptă.
Ce faceţi în cazul unei inţepături de albine?
În natură există mai multe medicamente naturale care pot trata inţepăturile, astfel încît să se previniţi primirea edemului, pentru a elimina roşeaţa şi pentru a reduce durerea, dacă este cazul.
Dacă sunteţi inţepat de o albină, căutaţi un căţel de usturoi. Se taie în două şi cu o jumătate frecaţi locul inţepăturii.
O altă opţiune este de a folosiţi suc de lămîie pentru a face faţa umflăturilor şi roşeaţa. S-a constatat că vitamina C are proprietăţi anti-alergice.
Remediu testat pentru inţepături de albine: o compresă rece răceşte şi calmează rănile. Alte trucuri care pot face faţa inţepăturilor: oţet de cidru de mere, cu o soluţie de oţet şi apă sau amoniac dizolvat în apă.
Ca şi plante puteţi folosi galbenele şi busuioc. Plantele sunt zdrobite şi cu ele frecaţi partea cu inţepătură.
Dacă sunteţi inţepat de un roi de albine, grăbiţi-vă să răspîndiţi pe aproape tot corpul ulei de masline.
Medicii recomandă să cumpăraţi produse antialergice de la o farmacie, chiar şi sub formă de ser. Cel mai adesea intîlnite sunt tablete, capsule dar şi injectare.
Sursa: moldovenii.md