Născut în Centrul de Sănătate Comunitară Shahabad din Uttar Pradesh, India, pe 2 iulie, copilul cântărea 6,5 kg în momentul în care a venit pe lume și pare să aibă o pereche suplimentară de brațe și picioare care îi cresc din trunchi.
Nou-născutul a fost sărbătorit ca un ”miracol al naturii”, deoarece vestea despre nașterea unică s-a răspândit în zona locală. Unii chiar au sugerat că nou-născutul ar putea fi o reîncarnare a zeiței hinduse Lakshmi, care este descrisă ca având mai multe membre și este zeița bogăției, averii, puterii, frumuseții, fertilității și prosperității.
Se crede că bebelușul are o afecțiune numită polymelia, care este un defect congenital incredibil de rar. Există diverse forme de polimelie, clasificate în funcție de unde cresc membrele în plus: Cefalomelia, Pyromelia, Toracomelia și Notomelia sunt cele patru tipuri observate, membrele crescând din cap, pelvis, torace sau coloana vertebrală.
Deși este foarte puțin frecventă la om, polymelia este observată în rate puțin mai mari la animale, fiind observată la vaci, bivoli, găini și broaște.
Ce factori pot cauza nașterea copiilor cu polymelie?
Polimelia este adesea cauzată de un defect genetic la fătul în creștere, care duce la diviziune și creștere celulară anormală. Ocazional, unul dintr-o pereche de gemeni uniți poate fi absorbit în celălalt, lăsând unele dintre membrele sale atașate de fătul rămas.
La începutul anului 2022, un alt copil s-a născut cu polymelia în estul Indiei, cu patru brațe și patru picioare, în plus acesta avea unele dintre organele sale expuse în afara corpului.
Potrivit cercetărilor publicate în Indian Journal of Human Genetics în 2013, fetușii indieni prezentau un risc crescut de malformații congenitale din cauza unei varietăți de factori, inclusiv vârsta mai mare a mamei, lipsa îngrijirii prenatale (22,8% dintre sarcinile indiene nu au primit nicio îngrijire prenatală), starea nutrițională maternă și numărul mare de căsătorii consanguine în populație.
Căsătoriile consanguine au loc în rate care variază între 1% și 4% în nordul Indiei, până la 40 până la 50% în sud, potrivit studiului.