

Depozitează scutecele, șervețelele, loțiunile și toate cele necesare pentru igiena bebelușului aproape de masa de schimb, dar astfel încât ele să nu fie la îndemâna copilului.
Baby proof, adică siguranța copilului, se referă la diminuarea pericolului de producere a accidentelor în care este implicat un copil. Dacă arunci o privire în casă, vei observa cât de multe zone periculoase există. De la colțurile mesei, la prize și diverse decorațiuni, toate pot deveni periculoase în cazul bebelușilor care încep să facă primii pași.
Am creat o listă a zonelor roșii, astfel încât tu să poți să verifici cât mai ușor posibilele pericole. Chiar dacă încă nu ai născut, sau dacă puiul tău este încă foarte mic, niciodată nu este prea devreme pentru a securiza casa.
De altfel, este recomandat să pregătești casa înainte de a veni de la maternitate, asta deoarece în perioada în care bebe este încă în burtică ai suficient timp pentru a te preocupa de toate detaliile. În mod ideal, poți începe cu cel puțin trei luni înainte de momentul nașterii, pentru a te asigura că ai timp suficient pentru a procura toate produsele necesare. Odată ce bebelușul începe să se târască (în jur de 6 până la 10 luni), va trebui să faci o a doua verificare pentru a te asigura că întreg perimetrul casei este sigur pentru un copil.
Vor trece câteva luni înainte ca bebelușul să înceapă să meargă singur, dar este important ca încă de acum să acorzi atenție anumitor detalii. Este important să fii atentă nu doar la acele elemente care pot cauza rău micuțului în mod direct, ci și celor care reprezintă un risc indirect, cum ar fi podele alunecoase. Pentru ca bebelușul să fie în siguranță, este important ca și părinții să fie protejați. În definitiv, dacă aluneci pe gresia lucioasă în timp ce porți copilul în brațe, incidentul ar putea fi mai periculos pentru bebeluș decât pentru tine.
Iată cum te poți pregăti.
Depozitează scutecele, șervețelele, loțiunile și toate cele necesare pentru igiena bebelușului aproape de masa de schimb, dar astfel încât ele să nu fie la îndemâna copilului.
Zonele periculoase nu sunt doar în casă. Este important să te asiguri și că mașina este un spațiu sigur pentru bebeluș. În definitiv, primul contact pe care bebelușul îl are este cu mașina, la drumul de la maternitate spre casă.
Iată câteva aspecte cărora este important să le acorzi atenție.