Aerul din locuințe este mult mai poluat decât cel de afară, arată un studiu recent. Potrivit oamenilor de știință, în multe locuințe se regăsește un amestec de poluanți emiși de materialele de construcție, mobilier și electrocasnice.
De asemenea, produsele de curățare sau substanțele chimice pot afecta și ele calitatea aerului din case. Un alt motiv pentru aerul nesănătos sunt locuitorii, de exemplu fumătorii sau chiar animalele de companie. Toate acestea sunt periculoase pentru grupurile vulnerabile precum copiii, vârstnici sau persoanele care suferă de boli respiratorii sau cardiovasculare.
Cum poți îmbunătăți calitatea aerului
Aerisirea locuinței este esențială pentru îmbunătățirea calității aerului din interior. Experții spun că este important să ții uscătorul în afara locuinței, iar substanțele chimice, pesticidele sau alte produse pentru curățenie să fie depozitate în afara spațiului în care locuiești. În plus, indicat este să limitezi utilizarea lucrurilor precum țigări sau lumânări și să menții ferestrele deschise când folosești produse pentru curățat. Mai mult, după duș, ventilatorul sau aparatul de aer condiționat ar trebui să funcționeze timp de 60 de minute.