Dacă ai născut sau urmează să naști în octombrie, află că oamenii născuți în această perioadă sunt foarte carismatici și toată lumea își dorește să îi aibă prieteni. Aceste persoane au o influență pozitivă asupra celor din jurul lor și emană o energie foarte bună. Totodată, iubesc cu tot sufletul si se dedică total familiei sau persoanei iubite. Află în continuare șapte lucruri interesante despre copiii născuți în luna octombrie.

Sunt atletici

Studiile au arătat că bebelușii născuți în octombrie au o structură atletică bună și au șanse mai mari să facă un sport înainte de a împlini vârsta de 16 ani. O posibilă explicație ar fi expunerea la soare și, astfel, la vitamina D, a mamelor, pe durata sarcinii.

Cel mai probabil, nu sunt născuți de Halloween

Deși octombrie este asociată cu Halloween-ul, statisticile spun că cei mai mulți dintre copiii născuți în luna octombrie, nu au ziua de Halloween ca dată a nașterii. De ce? Se pare că, la nivel subconștient, mămicile fug de această zi “înfricoșătoare”. Spre deosebire de Valentine’s Day, când se înregistrează un număr mai mare de nașteri comparativ cu celelalte zile din februarie.

 Sunt Balanțe sau Scorpioni

Bebelușii născuți între 1 și 22 octombrie sunt Balanțe, iar cei născuți între 23 și 31 octombrie sunt Scorpioni. Dacă Balanțele iubesc pacea și armonia, Scorpionii sunt recunoscuți pentru natura lor misterioasă, încăpățânată, dar loială.

Cei mai mulți președinți americani sunt născuți în octombrie

Luna octombrie poate fi declarată Luna președinților, căci cei mai mulți președinți din Statele Unite au octombrie ca lună a nașterii. Printre aceștia se numără John Adams (părinte fondator al Statelor Unite ale Americii), Theodore Roosevelt, Dwight David Eisenhower, Rutherford Birchard Hayes și Jimmy Carter. 

Sunt mai puțin predispuși depresiei

Bebelușii născuți în octombrie sunt mai puțin predispuși riscului de a face depresie. Potrivit studiilor, expunerea la vitamina D a mamelor în timpul sarcinii pe durata verii contribuie la o bună sănătate fizică și mintală a copiilor.

Sunt mai puțin predispuși la boli cardiovasculare

Potrivit unui studio realizat de către cercetătorii de la Unviersitatea Columbia, persoanele născute în septembrie, octombrie și noiembrie sunt mai puțin predispose la boli cardiovasculare. Ceea ce conduce la următorul punct…

Au șanse mari să ajungă la 100 de ani

Studii efectuate la Unviersitatea din Chicago au scos la iveală faptul că persoanele născute în lunile de toamnă au șanse mai mari să ajungă la 100 de ani. O posibilă explicație ar fi că nu sunt expuși la infecții sezoniere și deficiente vitaminice în primele zile de viață. Cercetătorii de la Universitatea din Chicago au făcut un studiu în care au comparat anumite date. Anii de început ai cercetării au fost 1880- 1895. Studiul a concretizat un rezultat care a arătat că cei născuți în luna octombrie au trăit mai mult decât cei care s-au născut în aprilie. Se pare că și cei care au avut norocul să se nască în lunile noiembrie și septembrie au posibilitatea de a avea o viață lungă. Cei care însă sunt născuți în martie, mai și iulie au șanse mai mici cu 40% să depășească centenarul.