Toamna temperatura aerului are tendința de a oscila, iar copiii sunt primii care răcesc. Dacă micuțul tău au guturai sau mici probleme medicale, uită de antibiotice sau medicamentele de sinteză. Iată două soluții alternative care te vor ajuta pe cale absolut natural.

mamaplus

Nu uita însă că în cazul unor afecțiuni serioase este necesar să mergi la medicul pediatru, iar înainte să tratezi copilul cu medicamente și remedii este bine să ceri sfatul farmacistului pentru a găsi preparatul potrivit vârstei celui mic.

Antitusiv din lămâie
Tusea micuțului tău merge adesea mână în mână cu răcelile de toamnă și persistă încă multă vreme după ce guturaiul a trecut. Poate fi o tuse uscată declanșată de infecțiile din nas, sinusuri, ureche sau gât sau ar putea fi o tuse umedă, declanșată de o alergie. Încearcă: o jumătate de pahar cu apă caldă amestecată cu sucul de la jumătate de lămâie sau o infuzie de cimbru. Amestecă 25 g de frunze de cimbru uscate într-o ceașcă de apă fiartă, lasă vasul acoperit până se răcește și amestecă cu jumătate de lingură de miere pentru ca cel mic să o accepte mai ușor.

Fără dureri de urechi
De acest lucru supărător se plâng frecvent copiii, mai ales sub vârsta de cinci ani și durerea se apare atunci când bacteriile, virușii sau unele tipuri de ciuperci determină umflarea și iritarea superficială a conductului auditiv extern.

Încearcă: un remediu simplu, un flacon de plastic sau o pungă cu apă caldă (niciodată fierbinte!) înfășurată într-un prosop și ținută pe zona dureroasă va calma rapid durerea.

Sursa