Atunci când copilașul tușete aproape în continuu, părinții ar face orice ca să-i amelioreze durerea. În afară de tratamentul prescris de medicul pediatru, ar trebui să știi că există și alte remedii testate în timp de mămici, care funcționează aproape negreșit. Prin urmare, înainte de a trece la soluțiile medicamentoase, ar trebui să le încerci pe cele naturale. 

Important: dacă există febră mare și durere severă, e recomandat să consulți medicul pediatru înainte de administrarea oricărui calmant. Acesta va verifica dacă situația e mai complicată sau dacă e necesară administrarea unui antibiotic. Cu atât mai mult trebuie să consulți medicul, dacă e vorba despre un copil nou-născut care se chinuie să mănânce și să doarmă.

În cazul bebelușilor care plâng din motive de sănătate, mamele nu trebuie să refuze să-i hrănească la sân suplimentar. Ori de câte ori cere bebelușul. De fapt, laptele matern conține numeroși anticorpi și chiar calmante, ceea ce îl va ajuta pe bebeluș să se recupereze rapid.

Remedii naturiste pentru durerea în gât la copii care funcționează

Miere și propolis

Aceste două ingrediente au o acțiune antibacteriană complet naturală, ideală pentru calmarea durerilor în gât și a stării date de răceală. Mierea este perfectă într-o ceașcă de lapte cald sau ceai. Poți încerca, de asemenea, propolis, care este antiseptic și antiviral. Ai grijă să alegi soluția fără alcool, mai ușoară și mai sigură și pentru copii sau, începând de la 2 ani, bomboane masticabile cu miere și propolis.

Scorțișoară

Un remediu vechi recomandat de bunici pentru dureri în gât, scorțișoara are proprietăți anti-inflamatorii. O poți adăuga într-un ceai îndulcit cu miere și astfel, să-i dai copilului să bea. Dacă copilul este suficient de răbdător și mai mare, poți încerca câteva remedii pe bază de ulei esențial de eucalipt. Dizolvi câteva picături într-un bol cu ​​apă clocotită. De asemenea, un remediu perfect pentru nas înfundat și tuse cu secreții.

Sucuri naturale de fructe

Vitamina C e sfântă în caz de dureri în gât și nu numai! Pentru o gustare sau mic dejun, un suc de portocale proaspăt stors îl va ajuta pe copil să ia o doză bună de vitamine și să lupte împotriva virusului. Ai grijă să-l bea imediat ce a fost stors, altfel își va pierde toate proprietățile.

Fulgi de ovăz

Conțin fier, vitamina B, fosfor și au și acțiune tonică: într-o cană de apă clocotită se toarnă o lingură de fulgi de ovăz, apoi strecori și îndulcești după gust. O băutură de ajutor atât pentru răceli, cât și pentru calmarea tusei.

O baie caldă înainte de culcare ajută la curățarea căilor respiratorii

Căldura și vaporii apei vor înmuia membranele mucoase. La final, nu uita să-l ajuți pe cel mic să-și sufle nasul.

Un truc util: Dormitul cu capul înclinat la 30°

Nasul înfundat, de fapt, împiedică copilul să respire, astfel că acesta se va trezi frecvent. O pernă sub partea de saltea din zona capului ajută la menținerea corpului ridicat în partea superioară și la un somn mai bun.Temperatura din cameră să nu fie mai mare de 20 de grade. Folosește un umidificator (cald sau rece) sau pur și simplu așază cârpe umede sau vase cu apă pe calorifere.

Hidratarea adecvată

Foarte important: Aportul corect de apă menține eficiente sistemele de apărare exercitate de membrana mucoasă a gâtului. Aceasta acționează fiziologic ca o foaie adezivă pe care microorganismele se atașează, rămânând prinse și păstrând plămânii protejați de agresiunea lor.

Hidratarea corectă se realizează prin aportul de apă și ceaiuri de plante: aproximativ 8 pahare pe zi. Este important să nu alegi băuturi carbogazoase sau sucuri de fructe. Prin conținutul ridicat de zahăr care le caracterizează, aceste băuturi acționează provocând o stare de osmoză care irită și deshidratează mucoasele.