Despre beneficiile lămâilor știe toată lumea – diminuează problemele digestive, diaree, boli orale, întărește sistemul imunitar, luptă împotriva frigului și vindecării. Cum facem însă cu cei mici și când le dăm să încerce lămâia la gust prima oară? Înainte de toate, te prevenim să pregătești telefonul să filmezi momentul, pentru că va fi cu adevărat unic (fără excepții!).
Lămâia este extrem de binevenită în alimentația copilului care a trecut de vârsta de un an, pentru că are numeroase beneficii și chiar contribuie la prevenirea unor răceli nedorite.
Medicii avertizează părinții care se grăbesc să le dea copiilor lămâie până la vârsta de 1 an. Categoric se interzice să le dați bebelușilor felii de lămâie. În schimb, îi poți da beblușului o cantitate mică de suc de lămâie diluat, după vârsta de 6 luni. Un alt motiv pentru a evita lămâia este alergia la fructele citrice.
La ce mese poate consuma lămâi copilul? Dacă tot micuțul are mai mult de 1 an și respectiv mai ronțăie între mese câte ceva, ai putea să-i dai câte o felie de lămâie sau citrice în general, ca o mică gustare între prânz și cină.
Cum să le servești? Citricele se mănâncă în stare naturală, sub formă de suc, simple ori pasate, în combinație cu alte fructe.