Chiar dacă au fost create pentru micuți, să știi că nu toate jucăriile care se găsesc pe piață sunt, într-adevăr, sigure. Drept urmare, atunci când intenționezi să-i cumperi copilului tău o mașinuță, o păpușă sau orice altă jucărie sau ești în căutarea unui cadou frumos pentru un nepoțel sau un finuț, ai grijă să te informezi dacă nu poate prezenta un pericol pentru cel mic.
Ar trebui să fii atentă la materialele din care sunt confecționate, dacă sunt sau nu sigure vopsesele utilizate, dar și dacă jucăria respectivă i se potrivește în fruncție d particularitățile de vârstă. În mod normal, aceste informații trebuie să fie trecute pe etichetă.
Iată un clasament al celor mai periculoase tipuri de jucării pe care să Nu le cumperi:
Jucării cu baterii
De obicei, micuții au tendința de a analiza absolut fiecare detaliu. De aceea ar trebui să fii extrem de precaută dacă îi cumperi o jucărie cu baterii. Copilul le poate scoate și le poate înghiți, confundându-le cu niște bomboane și drept urmare, să-și provoace arsuri sau o intoxicație gravă.
Jucăriile cu pericol de sufocare
Atunci când cumperi o jucărie, evită-le pe acelea care sunt constituite dintr-o mulțime de piese mărunte. Piesele de dimensiuni reduse din componența jucariilor pot fi înghițite cu uşurință de către copii şi astfel apare pericolul de sufocare.
Jucăriile cu magneți
Copiii au obișnuința de a băga în gură diferite obiecte. Dacă un copil înghite separat unul sau mai mulți magneți, aceştia se pot atrage prin pereții intestinali și pot provoca perforații ale intestinului sau chiar septicemie.
Jucăriile toxice
Mai sus am vorbit despre faptul că e important să consulți eticheta pentru a te informa despre materialele din care a fost confecționată jucăria. Uite că în pofida faptului că sunt destinate copiilor, există multe jucării care au în compoziție materiale toxice cum ar fi plumbul, mai ales în vopseaua de la suprafață. Plumbul este otrăvitor şi poate ataca grav organismul prin intoxicare şi leziuni renale.
Uneori, copiii văd anumite jucării colorate și le vor anume pe ele, chiar dacă pot fi periculoase. În astfel de situații, este foarte important ca părinții să intervină pentru că responabilitatea de a avea grijă de siguranța copiilor le revine anume lor.
Tu cum le alegi copiilor tăi jucării?