Copiii au în general ritmuri diferite de creștere. Unii se dezvoltă mai repede, alții mai încet, dar asta nu înseamnă că unii sunt mai puțin sănătoși decât ceilalți. Imediat după naștere, este normal ca bebelușul să piardă puțin din greutate, iar mai departe, este foarte posibil ca un copil care a fost alăptat să ia în greutate mai bine decât un copil hrănit cu biberonul.
Consultă tabelul de mai jos pentru a vedea care sunt limitele considerate normale pentru greutatea și înălțimea copilului la diferite vârste.
Alegerile pe care le facem atunci când mâncăm au impact asupra întregului organism. Deoarece alimentația corespunzătoare este esențială pentru orice persoană, cu atât mai mult va fi cea pentru un copil.
Astfel, părinții trebuie să cântărească deciziile nutriționale pentru cei mici și să țină cont și de sfatul medicilor întrucât aceștia recomandă întotdeauna ce este mai bun și mai sănătos pentru cel mic.
De altfel, fiecare organism este diferit și de aceea părerea medicului este cea care contează. Acesta monitorizează periodic starea de sănătate a copilului și stilul acestuia de viață. În acest fel, împreună cu părintele, acesta poate stabili ce anume trebuie să consume cel mic.