Proprietățile gumei de mestecat fac dificilă îndepărtarea ei de pe anumite suprafețe, cum ar fi încălțăminte, articole vestimentare și, în special, din firele de păr. Mai bine decât varianta foarfecelor de tuns, poți încerca să înlături guma din păr cu alte mijloace pe care le ai la îndemână, așa cum recomandă Academia Americană de Dermatologie.

„De cele mai multe ori, părinții se gândesc că singura modalitate de a înlătura guma din părul copilului este să taie porțiunea cu pricina. Din fericire (pentru ambele părți) lucrurile pe care le avem deja lângă noi pot face o treabă excelentă în a o înlătura, și mai ales, vor scuti copilul de a-i crea o tunsoare nedorită și improvizată”, explică dr. Paradi Mirmirani, medic dermatolog certificat și asistent profesor clinic în dermatologie la Universitatea California, San Francisco.

De acum, vei sta fără grijă în cazul în care guma de mestecat s-a prins de părul copilului tău.

Cum arată cei mai simpli pași pe care-i poți urma?

  • În primul rând, trebuie să ai la îndemână fie ulei de măsline, fie unt de arahide.
  • Acoperă întreaga gumă de mestecat cu ulei sau cu unt folosindu-te de degete sau de o periuță de dinți pe care nu o mai folosește nimeni. În cazul untului, proprietățile sale vor face guma să fie mai rigidă și mai puțin lipicioasă.
  • Așteaptă câteva minute până când produsul își va face efectul.
  • Poți scoate guma din păr. Uleiul vegetal este util chiar și atunci când vrei să înlături guma din gene sau sprâncene.
  • Spală părul copilului ca de obicei.

Guma de mestecat are numeroase beneficii, studiile sugerând o legătură între mestecarea gumei și pierderea kilogramelor, îmbunătățirea memoriei și reducerea stresului, potrivit Healthline.

Produsul este făcut dintr-un tip de cauciuc sintetic pentru a crea acea textură gumată. Există unele legături chimice între molecule care fac dificilă înlăturarea gumei de pe anumite suprafețe, în special când vorbim despre firele de păr. În plus, multe dintre aceste produse comerciale au o anumită calitate și anume, nu se dizolvă în apă, de aceea se pot îndepărta mult mai ușor atunci când le acoperim cu un ingredient cleios, uleios.