mamaplus

Ai impresia că sânii tăi nu produc suficient lapte? Urmează aceste recomandări

-
//
23.09.2019

Alăptatul este benefic, atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș. De aceea, cele mai multe mămici își doresc să alăpteze cel puțin în primele 6 luni ale nou-născutului. Din păcate, intențiile bune nu sunt mereu și suficiente. Pentru că multe mămici se lovesc de problema lactației scăzute.

Iată 5 sfaturi pentru acele mame care se descurajează atunci când întâmpină dificultăți în stimularea lactației.

mamaplus

Fii relaxată și nu-ți mai face griji pentru orice!
Fluxul de lapte depinde de producția de oxitocină, iar cantitatea sa depinde de starea ta de spirit. Chiar dacă nu este ușor, ar fi bine ca atunci când alăptezi să fii relaxată și odihnită și să te concentrezi doar asupra bebelușului care suge, lăsând deoparte alte griji.

Invață principiile de bază ale alăptării
Cu cât bebelușul suge mai mult lapte, cu atât sânii tăi sunt mai productivi. De obicei nou-născuții sug la fiecare 3-4 ore, dar nu exista o regulă. Așadar cel mai bine ar fi să-ți hrănești bebelușul la cerere. Alăptarea trebuie să se facă la ambii sâni alternativ, astfel încât să produci aceeași cantitate de lapte.

Bea multe lichide!
Apa este principala componentă a laptelui matern. Femeile aflate în perioada alăptării ar trebui să consume cu aproximativ 800 ml de lichid mai mult decât de obicei (norma pentru o femeie adultă este 1,5-2 l). Cel mai bun este să consumi apă plată, dar poți să bei, de asemenea ceai, sucuri din fructe sau plante, compoturi. Evita cafeaua naturală și băuturile acidulate dulci.

Ai grijă de sânii tai!
Începuturile alăptării pot fi însoțite de probleme comune, cum ar fi mameloane iritate, sâni angorjati sau mastita. Important este să reacționezi rapid, deoarece acestea pot împiedica alăptarea. Nu uita că simptomele asociate cu alăptarea nu sunt un motiv pentru a opri alăptarea. Din contra, sânii angorjati și plini cu lapte se vor goli cel mai ușor prin alăptare frecventă.

Evită pe cât posibil biberonul sau suzeta!
În timpul primelor săptămâni după naștere, nu-i oferi bebelușului tău o suzetă, concepută special pentru a-i satisface nevoia de a suge. Oferă-i mai degrabă sânul, stimulând și stabilizând în felul acesta lactația pentru că, în timpul hrănirii cu biberonul, laptele matern curge mai ușor decât la sân, iar bebelușul poate ajunge să prefere hrana direct din biberon. Nu-i oferi bebelușului apă, pentru că laptele matern satisfice atât nevoia de hrană, cât și setea.

Sursa