mamaplus

Un bebeluș de 2 luni s-a îmbolnăvit de la surioara mai mare, nevaccinată

-
//
09.03.2020

Vaccinarea copiilor a stârnit numeroase controverse în ultimii ani. În acest context, a apărut și mișcarea anti-vaccin, care atrage atenția cu privire la pericolele la care sunt expuși copiii odată cu imunizarea lor. Părerile sunt împărțite, în tabere adverse. Cei mai afectați, însă, sunt copiii, iar unii dintre ei au avut de suferit.

O mamă care a refuzat vaccinarea în cazul ambilor copii și-a împărtășit povestea pe o platformă online, iar argumentele ei au stârnit și mai multă controversă.

Mama copiilor nu a știut ce să facă în clipa în care bebelușul ei de doar 2 luni s-a îmbolnăvit și a ajuns la spital cu el, din cauza unei crize de tuse convulsivă.

„Cu toții ne dorim tot ce e mai bun pentru copiii noștri. Sunt o mamă care refuză vaccinarea. Fiul meu are 2 luni. Sunt în spital acum cu el. A fost diagnosticat cu pertussis (tuse convulsivă), iar medicii mi-au spus că a contractat tusea de la sora lui nevaccinată.

Am fost arătată cu degetul toată ziua din cauza că nu mi-am vaccinat copiii, însă am rămas fermă pe poziții. Mai este cineva dintre voi care nu și-a vaccinat copilul, iar apoi s-a îmbolnăvit? Vă rog să îmi lăsați un comentariu.

Bebelușul meu suferă enorm acum și mi-e foarte greu să îl văd așa. Am nevoie de puțină încurajare și confirmare că am luat decizia corectă”, a fost mesajul mamei.

Utilizatorii s-au arătat contrariați de postarea mamei în ceea ce privește vaccinarea, iar cel mai apreciat comentariu aparține unui utilizator care a atras atenția asupra unei alte probleme: atitudinea mămicii.

„Fiul ei este bolnav, însă fiecare propoziție din postare pare să se învârtă mai degrabă în jurul ei”, a spus utilizatorul.

Oamenii i-au recomandat femeii să renunțe la ideea că vaccinarea este rea pentru copiii ei și să ia măsurile necesare astfel încât sănătatea celor mici să fie protejată.

Vaccinarea copiilor în Moldova este obligatorie

Vaccinarea copiilor rămâne obligatorie în țara noastră, cu excepția copiilor care au contraindicații medicale argumentate și documentate. De asemenea, minorii nevaccinaţi nu pot fi admişi în colectivităţi şi instituţii educaţionale.

Potrivit datelor statistice din Moldova, tusea convulsivă se înregistra la 290 de persoane din 100 000 de populație. Cifră impunătoare! Dar, datorită vaccinării obligatorii s-a diminuat în ultimii 5 ani în medie până la 2 cazuri la 100 000 de populație.

Înainte de a alege – „pentru” sau „contra” vaccinării, se recomandă de a studia informația, să se consulte cu un specialist, și numai după aceea să ia o decizie.

Nu încercați să vă dumeriți independent, bazându-vă pe convingerile proprii. Amintiți-vă că sunteți direct responsabil de sănătatea copiilor