mamaplus

Reguli importante pe care trebuie să le respecte mamele atunci când își hrănesc bebelușii

-
//
06.09.2021

Înecarea şi toxiinfecțiile alimentare pot avea consecințe grave are neglijenței părinților atunci când își hrănesc copilașii. Este foarte important să ții cont de câteva reguli de bază atunci când îți hrănești copilul, astfel încât să eviți urmările neplăcute. Dacă îți vei forma o rutină, vei descoperi pe parcurs că momentul mesei poate fi plăcut și distractiv pentru bebeluș și mămica lui.

În primul rând, trebuie avut grijă la felul de preparare a mâncărurilor oferite copiilor. De asemenea, pe lista de măsuri de siguranță când hrăneşti un copil mai trebuie pus şi faptul că părinții trebuie să evite să le dea celor mici alimente şi băuturi nepasteurizate, ouă prea puțin gătite sau mâncăruri care conțin ouă crude, carne crudă de orice fel, inclusiv peşte, germeni de legume sau de verdețuri, zahăr.

De asemenea, copiilor nu e indicat să li se dea miere până la vârsta de 1 an, deoarece mierea poate conține toxine care cauzează botulism (boală rară, dar foarte gravă, transmisă prin alimente).

Apoi, părinții sau persoanele care hrănesc copiii mici trebuie să fie atenți la dimensiunea alimentelor, pentru ca micuții să nu se înece. Copiilor mai mici de 4 ani nu trebuie să li se ofere nuci, semințe, popcorn, chipsuri, covrigei, măsline întregi şi nici roşii cherry întregi. De asemenea, nu e indicat să li se dea boabe de struguri, bucăți mari de carne sau bomboane.

Măsuri de siguranță când hrăneşti un copil mic

Pentru cei mici, carnea trebuie gătită bine şi tăiată în bucăți mai mici de 1 centimetru. Legumele şi fructele pot fi mâncare crude, dar tot tăiate în bucățele. Nu se dau copiilor în mână mere întregi, portocale etc. Alimentele lipicioase precum caramelele, guma de mestecat şi untul de arahide sunt şi ele interzise.

  • Copiii mici nu trebuie lăsați singuri atunci când mănâncă. Un adult trebuie să îi supravegheze constant. Părinții sau persoanele care hrănesc copiii trebuie să cunoască măsurile de prim ajutor, pentru a acționa rapid în cazul în care aceştia se îneacă.
     
  • Mâncarea gătită pentru cei mici trebuie să fie bine fiartă la abur, în apă sau preparată la cuptor, nu prăjită.
     
  • Alimentele trebuie tăiate în bucăți cât mai mici, pentru a se evita înecarea.
     
  • Micuții trebuie încurajați să mănânce încet, să mestece bine şi să stea pe loc atunci când iau masa şi când beau (să nu alerge, să nu se joace etc)