mamaplus

Greșeli pe care le fac proaspetele mămici atunci când își îngrijesc bebelușii

-
//
15.02.2021

Fiecare mamă vrea să-i ofere copilului ei tot ce este mai bun pe lume. Uneori însă, dintr-o grijă exagerată, se întâmplă că mămicile să comită unele greșeli în ceea ce ține de modul în care își îngrijesc bebelușul.

Iată care sunt cele mai frecvente scăpări care îi pot face rău copilașului:

Într-un material pentru demămici.ro, doctorul Vlad Dima, medic specialist în neonatologie la Maternitatea Filantropia, a explicat care sunt principalele greșeli pe care le-a observat în comportamentul proaspetelor mame.

1. Apa, ceaiul și sucurile nu se ofera bebelușului înainte de 6 luni

Organizația Mondială a Sănătății recomandă ca bebelușul să primească doar lapte în primele 6 luni de viață. Până la această vârstă, micuții nu au nevoie de alte suplimente hidrice, drept urmare, nu e nevoie să li se ofere apă, ceaiuri sau sucuri. 

2. Diversificarea precoce

Diversificarea, de asemenea nu trebuie să înceapă mai devreme de 6 luni. Din păcate, sunt multe cazuri când părinții încep diversificarea copilului mult mai devreme, oferindu-i mâncare solidă de pe la vârsta de 3-4 luni. Acest lucru însă este greșit și-i poate provoca micuțului probleme de sănătate.

3. Prepararea incorectă a laptelui praf

Pentru ca laptele praf să-i priască micuțului tău, este esențial să-l prepari corect. Unele mame pregătesc laptele praf cu ajutorul laptelui matern, crezând că astfel îi va oferi bebelușului o alimentație mai sănătoasă.

În realitate, va ieși un amestec cu o concentrație prea mare de proteine, care poate afecta sistemul renal al copilului. Totodată, e important să ai grijă la termenul și condițiile de păstrare ale laptelui praf.

4. Cântărirea excesivă

Pentru a se asigura că bebelușul lor crește sănătos, unele mame își cântăresc copiii foarte des. Copilul se cântărește, de regulă, o dată pe săptămână, cam în aceeasi zi și la aceeași oră, complet dezbracat. 

5. Înfofolirea copilului

Multe mămici au tendința să-și îmbrace copiii foarte gros, în multe srtaturi, crezând că astfel, îi protejează de frig. În realitate, copiii se pot supraîncălzi. Cel mai bine e să-i îmbrăcăm pe micuți cu un strat în plus de cum ne îmbrăcăm noi, adulții.

Totodată, se exagerează și la încălzirea camerei copilului. Specialiștii însă recomandă o temperatură de până la 21-22 °C.
 

Citește și: Victoria Lungu - o mamă severă. Fiica ei, Valeria: „O bătaie la timp, pentru unii copii, este binevenită...”

Citește și: Dragoste la puterea a treia! Suada Karkouki alături de soț și fiică - într-o fotografie adorabilă