mamaplus

Cum să speli hainele bebelușului și ce tip de detergent să folosești

-
//
17.09.2020

Aducerea nou-născutului acasă este un moment deosebit care, chiar și în lipsa unui aparat de fotografiat sau a unei camere video, trebuie reținut cât mai mult timp posibil. După trecerea momentului de euforie, după o ușoară relaxare viața proaspetei mămici ia o turnură tensionantă. Printre multele griji și priorități, o atenție sporită trebuie acordată hainelor cu care cel mic este îmbrăcat.

Părinții vor fi surprinși de numărul de haine murdare ale copilului care se vor aduna în scurt timp. Multe legende create artificial vor fi anulate printr-o abordare rațională.

Cum se cumpără hainele bebelușului:

Sensibilitatea bebelușului, mai ales a pielii acestuia, este o realitate cunoscută de toată lumea. Încă din primele clipe de viață acesta intră în contact cu mediul, fapt care conduce treptat la o acomodare și o acceptare tacită. Bacteriile, unele dintre cele mai mici și mai prezente forme de viață, practic sunt prezente peste tot, ele fiind benefice, neutre sau, dinmpotrivă, dăunătoare organismului uman. În aceste condiții, una dintre grijile principale ale părinților se va manifesta în direcția protejării pielii celui mic.

Un prim pas constă în tipul de haine ce urmează a fi cumpărate pentru a-l îmbrăca pe cel mic. Varietatea lor este extrem de mare. Culori, mărimi, texturi vor acapara atenția adulților. Dintre acestea, hainele de bumbac ar trebui să fie majoritare în garderoba copilului indiferent de trenduri. Bumbacul este în esență o fibră naturală care se comportă foarte bine la o utilizare în condiții de stres maxim. Pentru a fi siguri de calitatea produsului achiziționat citiți în detaliu eticheta care îl însoțește. De aici se pot extrage informații deosebit de utile pentru întreținerea și păstrarea lor în condiții decente o perioada mai mare de timp.

Cel mai bun detergent:

Medicii pediatri recomandă de regulă un detergent special pentru copiii mici, hipoalergen și fără adaos de substanțe odorizante (parfum). În cazul în care costul unui astfel de detergent este mult prea mare pentru ce își pot permite părinții, pot fi folosite cu încredere nucile de spălat în a căror compoziție intră unele substanțe chimice care nu cauzează manifestări neplăcute majorității copiilor mici. În ultimă instanță poate fi folosit și un detergent pentru adulți a cărui utilizare ar trebui făcută totuși cu atenție. Asta înseamnă în primul rând o concentrație redusă a detergentului folosit. În ceea ce privește popularul balsam de rufe, folosirea acestuia este total contraindicată din cauza compoziției favorizante de alergii. Pentru a le da rufelor proaspăt spălate un parfum ceva mai deosebit, dacă este cu adevărat nevoie, se recomandă câteva picături de uleiuri esențiale în a doua apă de clătit.

Cum se spală hainele bebelușului:

Privită ca o regulă, spălarea hainelor bebelușului se face la temperatura de 30 – 40 de grade Celsius. Se consideră că la o astfel de temperatură bacteriile mor și hainele își păstrează forma. Cea mai bună opțiune pentru spălarea unor astfel de haine este dată tot de eticheta produsului care mai conține și informații despre modalitățile de uscare. Se recomandă, de asemenea, spălarea în sesiuni diferite a rufelor celui mic și a rufelor adulților, hainele copilului fiind spălate primele. Temperatura apei trebuie ajustată corespunzător.

Cu toate că poate părea o metodă împotriva logicii, și hainele noi trebuie spălate. Praful de pe rafturile magazinelor sau faptul că până la a fi cumpărate trec prin mai multe mâini sunt două dintre cele mai îndreptățite motive pentru a le spăla. Deși nu se recomandă călcatul acestui tip de rufe – uscarea, împăturirea și păstrarea în condiții de igienă fiind de ajuns – în acest caz o activitate care sporește măsurile de precauție ar fi salutară.

Menținerea celor mai bune condiții de viață pentru copilul nou-născut sunt definitorii pentru starea sa de sănătate ulterioara. Dar nu trebuie uitat faptul că, datorită acestor bacterii și a altor microorganisme, cel mic dezvoltă propriul lui sistem imunitar care îl va ajuta tot restul vieții.