mamaplus

Cum îi faci masaj bebelușului atunci când suferă din cauza colicilor

-
//
09.03.2022

Bebelușul care suferă de colici este greu de consolat. Își ridică genunchii la piept, își strânge pumnii, se înroșește la față și își mișcă mult mâinile și picioarele. Își încruntează ochișorii, îi deschide larg și chiar își ține respirația pentru perioade scurte. Mâncatul și dormitul sunt întrerupte de plâns, bebelușul caută cu disperare mamelonul mamei, dar îl respinge după ce începe să sugă. Bebelușii tind să plângă mai puțin și să fie mai puțin supărați atunci când sunt masați la burtică. Masajul poate ajuta, de asemenea, digestia bebelușului, mutând aerul si fecalele blocate în intestinul său. Acest lucru îl poate ajuta să se simtă mai confortabil, spune medicul pediatru Ștefana Zamfir.

Masarea bebelușului cu mișcări ritmice ușoare îi poate ajuta, de asemenea, și pe mami sau tati să se atașeze de bebeluș, într-un moment în care s-ar putea să se simtă coplesiți de plânsul lui. Comparativ cu alte tratamente pentru colici, masajul pentru bebelusul este gratuit și plăcut. Așadar, merită să încerci. Poti eventual căuta un curs de masaj pentru bebeluși. Până atunci, urmează recomandările din acest articol.

Există câteva mișcări speciale în ceea ce priveste masajul bebelusului pe care le poți încerca.

Pune puțin ulei de bebelusi pentru a ajuta mâinile să alunece pe pielea bebelușului. Asigură-te că orice ulei sau loțiune pe care o utilizezi este specială pentru bebeluși. Freacă-ți mâinile împreună pentru a le încălzi. Apoi, masează-l pe bebe cu mișcări pe burtică - mișcări lente și ușoare, mișcându-ți mâinile în sensul acelor de ceasornic.

Efectuarea mișcărilor în sensul acelor de ceasornic este importantă, deoarece urmează direcția de mișcare din intestinelor bebelușului. Încurajează mișcarea gazelor prinse și a fecalelor pentru a se deplasa pe calea cea bună, ceea ce poate aduce o ușurare bebelușului tău, dacă asta este cauza plânsului său.

De asemenea, poți mișca picioarele bebelușului spre burtă pentru a ușura lucrurile. Ținând genunchii bebelușului împreună, îndoaie ușor picioarele de genunchi și împinge-le în burtă. Ține-i picioarele în această poziție și numără până la șase.

Este recomandat să faci masajul de burtă de trei ori sau de patru ori pe zi timp de două săptămâni. S-ar putea să treacă niște zile până să îți dai seama dacă funcționează sau nu pentru copilul tău. Așezarea bebelușului pe burtă și masarea spatelui poate ajuta uneori la eliminarea mai ușoară a gazelor. Dacă descoperi că bebelușul adoarme pe burtă, întoarce-l ușor, astfel încât să doarmă pe spate. Un masaj delicat poate ajuta la ușurarea plânsului bebelușului pentru o vreme și te poate ajuta să te relaxezi un pic.

Încearcă să nu fii prea dezamăgită dacă masajul nu ajută. Ceea ce este absolut SIGUR este că bebelușul tău va ieși din această etapă a colicilor după vârsta de 4 luni.