Diversificarea clasică începe de la vârsta de 6 luni, chiar dacă bebelușul este alăptat la sân sau cu formulă. Medicii pediatri recomandă să se introducă câte un alimente pe rând, urmându-se regula celor 3 zile, adică, între fiecare aliment nou introdus este bine să lași să treacă o perioadă de 3 zile pentru a observa dacă bebelușul este sau nu alergic. Dacă te întrebi când ai putea introduce prunele în alimentația micuțului tău, ai toate răspunsurile necesare în articolul de față.

Prunele sunt niște fructe foarte nutritive, fiind bogate în fibre, vitamina A și C, sărace în colesterol și având la bază un conținut redus de sodiu. Ca și alte fructe care sunt bogate în fibre, prunele ajută la reducerea riscurilor de cancer, atac de cord și susțin un nivel de colesterol sănătos. Deoarece sunt bogate în fibre și zaharuri naturale, prunele contribuie la menținerea sănătății intestinale, fiind un mare ajutor în caz de constipație.

Așadar, când este posibil să introduce prunele în alimentația bebelușului tău?

Nici prunele proaspete, nici cele uscate nu prezintă un risc ridicat de alergie. Aceste fructe pot fi introduse în alimentația bebelușului încă de la începutul diversificării, adică vârsta de 6 luni. De asemenea, se recomandă ca fructele în general să fie introduse la masa (gustarea) de la ora 10.00, înaintea laptelui. Cel mai simplu ar fi să introduceți prunele în tandem cu un alt fruct pe care copilul îl cunoaște. Cele mai potrivite combinații ar fi cu: măr, afine, caise sau piersici.

Este important să curățiți prunele de coajă și de sâmbure înainte de a prepara piureul. La începutul diversificării ar fi indicat să le preparați prealabil la aburi timp de 10-15 minute.

Informațiile prezentate în acest articol au caracter informativ și nu înlocuiesc consultația unui pediatru.