Este recomandat ca pâinea să fie introdusă în alimentația bebelușului după vârsta de 7 luni, asumând că diversificarea copilului a fost începută la 6 luni, așa cum recomandă Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

mamaplus

Fiindcă bebelușii au preferințe pentru dulce, este recomandat să începeți diversificarea cu legumele, abia apoi să introduceți treptat și fructele.

Putem oferi pâine copilului dacă acesta este familiarizat cu alimentele solide și acceptă bucățile. Trebuie să observați dacă cel mic manifestă interes pentru a mânca din farfurie sau de a lua mâncarea și a o duce la guriță.

Imitarea zgomotelor sau mișcării de mestecare este, de asemenea, un semnal că bebelușul este pregătit pentru alimentele solide. Pentru a verifica dacă puteți începe diversificarea, puteți să țineți o lingură mică în mână și să observați reacția copilului. În timp ce unii copii sunt captivați, alții sunt complet dezinteresați.

Atunci când bebelușul vostru este deja obișnuit cu mâncarea, mestecă și înghite, înseamnă că puteți să îi oferiți și pâine. Această etapă este una de explorare, obiectivul fiind introducerea aromelor, dar și a structurii, precum și exersarea mestecării și înghițitului.

Până la urmă, până la un an, copilul își obține principalele substanțe nutritive din laptele matern sau laptele praf. Introducerea mâncării solide cu mai multă structură și practica cu alimentele solide, precum și mestecarea, sunt importante pentru abilitățile motorii ale gurii, iar mai târziu, pentru dezvoltarea vorbirii.

Ce tip de pâine se poate oferi bebelușilor la început

Pâinea conține carbohidrați, proteine, fibre, iod, vitamine B și fier.

Se începe cu pâine intermediară ușoară, pentru ca intestinele bebelușului să se obișnuiască cu fibrele. Pâinea intermediară conține în jur de 4,5 grame de fibre la 100 de grame.

Pâinea poate fi tăiată în bucăți mici și oferită pe o farfurie. Saliva o face mai moale și se dizolvă lent, astfel încât copilul se va obișnui cu structura acesteia.

Nu lăsați niciodată copilul singur atunci când mănâncă întrucât există riscul ca acesta să se înece și să nu puteți reacționa la timp.

Sursa