Bogdan s-a născut pe 21 decembrie 2013

Iulia Okulskaya a devenit mămică!

Ai folosit careva tehnici pentru respirație, gimnastică în bazin sau meditația pentru dezvoltarea potentialului?

Mi-e rușine să recunosc, dar sarcina nu mi-a schimbat deloc stilul de viața, am lucrat până-n ultima zi, și în ciuda acestui fapt mă simțeam minunat. Am încercat pe cât se poate de mult să mă plimb și să ascult muzică bună și de calitate.

Iulia Okulskaya a devenit mămică!

Ati avut careva preferinte, fata, baiat? Ati interprins ceva pentru adeverirea acestui fapt?

Noi așteptam primul copil și nu conta cine este - băiat sau fată. Prietenii și cunoștințele noastre, au încercat să afle sexul copilul nostru după data nașterii, grupa sanguină, și alți indicatori, și ne-au preyis ca vom avea o fată! Pentru ea, apropos, aveam și un nume. Dar, chiar înainte de determinarea sexului la ultrasunet, eu am realizat că greșim cu toţii, şi i-am împărtășit soțului îndoielile mele: sau numele fetei nu-mi place sau vom avea un băiețel! Când mă adresam copilului pe nume, simțeam, că este nemulțumit. Probabil, aceasta pare incredibil, dar, sunt sigură că mamele mă vor înțelege. Între mine și copil era o legătură inexplicabilă. Și într-adevăr, avem un fiu!

Iulia Okulskaya a devenit mămică!

Numele îl aveați pregatit din timp?

Numele pentru fată l-am ales cu mulți ani în urmă, dar pentru baiat….A fost o alegere dificilă am vrut sa-I dăm un nume puternic, nu foarte răspîndit și în acelați timp să fie si simbolic! Fiul l-am numit Bogdan.

Iulia Okulskaya a devenit mămică!

În timpul sarcinii ai avut parte de careva situații incredibile?

Evenimente incredibile au avut loc până la sarcină. Am fost în deplasare în Finlanda, în ultima zi am nimerit în satul lui Moș Crăciun. Mi-e rușine să recunosc dar până acum mai cred în povești… De asta m-am așezat pe genunchi la Moș Crăciun și mi-am pus o dorință. Peste două sătămâni aceasta sa îndeplinit- am aflat că sunt însărcinată!

Iulia Okulskaya a devenit mămică!

Te-ai gândit la cuvintele pe care i le vei spune nou-născutului?

Sincer, m-am gândit. Știam că atunci când va apărea în lumea de fericire nu voi putea rosti  nici un cuvânt. Și așa și s-a întâmplat... Sotul meu a fost acolo, a văzut nașterea fiului! Ne-am uitat la nodul mic de fericire și nu puteam să creadem în miracole. Copilul s-a născut, şi acum el este cu noi!

Iulia Okulskaya a devenit mămică!

S-a-întâmplat  ceva special în ziua,când ai aflat că vei fi mamă?

Că voi fi mamă, am simțit cu câteva zile înainte, de a apărea doua benzi pe test. Așa că acest lucur nu a fost pe neașteptate!

Iulia Okulskaya a devenit mămică!

Ți-a ghicit cineva, vreodată câți copii vei avea?

Nu. Eu permanent am crezut în faptul că voi avea copii, ceea ce ține și de o familie puternică și fericită!

Iulia Okulskaya a devenit mămică!

Cât de neliniștit a fost copilul în burtă? Vă permitea să dormiți? Ce delicatese dorea? Dansa împreună cu mama pe muzica preferată?

Împreună cu șotul deseori ne amintim prima noastră sarcină... Vorbesc a noastră, pentru că Dorian era nu mai puțin ca mine implicat în acest proces minunat de formare a unei noi vieți! O dată cu apariția copilului în burtă, am început să dorm mai mult, mâncam cu poftă... ridiche cu gem și grenade. Dansam mult, foate mult. Asta estre cred cel mai special ce sa întimplat cu mine în timpul sarcinii! Vă imaginați o doamnă în  noua lună de sarcină dansând?! Judecând după zîmbetul soțului- imagine de neuitat.

Iulia Okulskaya a devenit mămică!

Ai visat vreodată fața copilului? Cum v-o imaginați?

Eu încercam să-i desen chipul în imaginaţia mea. Vroiam ca înfățișarea și caracterul să semene soțului, iar înalțimea tatălui meu, și ceva special de la mine, ce anume timpul va arăta.

Iulia Okulskaya a devenit mămică!

Povestește despre ziua când copilul pentru prima dată a dat de știre cu o lovitură puternică.

Foarte devreme am simțit primele mișcări. Această senzație nu se compară cu nimic! Fluturii în stomacul meu – sunt despre asta!

Iulia Okulskaya a devenit mămică!

Sarcina a schimbat într-un fel sau altul caracterul tău?

Îmi este greu să spun. Mai degrabă această întrebare trebuie pusă persoanelor care mă înconjoară. Dar după cum cred am devenit mai liniștită și mai răbdătoare cu oamenii. Sau schimbat prioritățile. Și lucrurile care îmi păreau foarte importante, acuma reacționez liniștit. Cred că sarcina dă femeiei sentimentul de echilibru interior.

Iulia Okulskaya a devenit mămică!

Care lună a fost cea mai grea?

Cred că a patra. Pe fonul unei sarcini ușoare, două săptămâni de insomnie au fost pentru mine insuportabile.

Iulia Okulskaya a devenit mămică!