mamaplus

Trucuri în gospodărie: Cum să cureți cuptorul cu ajutorul sucului de roșii?

0
//
11.10.2021

Mâncărurile preparate la cuptor au un gust deosebit, însă curățarea acestuia devine o corvoadă, mai ales dacă ai gătit alimente grase în el. Am tot căutat niște trucuri utile privind curățarea cuptorului și l-am găsit pe cel mai bun. Partea avantajoasă e că acest truc presupune folosirea unui ingredient pe care îl ai mereu la îndemână.

O gospodină a băgat la cuptor suc de roșii pentru doar 15 minute, iar apoi nu i-a venit să creadă cât de rapid și ușor a curățat totul.

Sucul de roșii nu e bun doar la diverse preparate, ci și la curățenie. Aplică sucul de roșii în locurile unde petele de grăsime s-au întărit de-a binelea și încinge cuptorul pentru 15 minute. Sosul de roșii înmoaie murdăria greu de îndepărtat, iar după ce vei răcori un pic cuptorul, vei observa cât de ușor poți îndepărta petele folosind doar o lavetă umedă!

Acest truc este folositor și în cazul tigăilor din alamă sau cupru. Acest remediu nu strică aspectul suprafețelor și nu conține elemente chimice – deci este absolut sigur să-l folosești chiar în preajma copiilor.

Dacă nu ai suc de roșii la îndemână, folosește ketchup, care are aceleași proprietăți. În cest caz, însă, timpul de încălzire a cuptorului ar trebui să fie mai mare, iar ketchup-ul trebuie diluat cu puțină apă.