Fie că pleci într-un concediu sau te pregătești pentru un eveniment important, menstruația ți-ar putea da planurile peste cap. În această situație, femeile sunt mereu în căutarea unor remedii și soluții care ar putea amâna prima zi a menstruației. Unele persoane apelează la vitamina K, despre care se spune că ar opri menstruația. Să fie oare adevărat? Află în continuare...

Dacă nu folosești pilule anticoncepționale, astfel încât luând două folii de pastile consecutiv, fără a mai face pauză de șapte zile între ele, să împiedici apariția menstruației, ai la dispoziție o altă variantă pentru a ameliora pe cât posibil situația. Este vorba despre vitamina K, care nu oprește sângerarea definitiv, însă reduce cantitatea în mod semnificativ. Astfel, îți va fi mult mai ușor să treci peste menstruație în condițiile date. Totuși, este indicat să consulți un medic dacă vrei să aplici această metodă, pentru a nu te confrunta apoi cu vreo dereglare serioasă.

Pe lângă acest efect, vitamina K, ce se găsește sub două forme naturale, K1 și K2, are și alte utilități, motiv pentru care nu ar trebui să lipsească din aportul zilnic de substanțe nutritive. În mod special, vitamina K2 contribuie la redirecționarea calciului în organism spre oase, astfel încât să nu se creeze depozite periculoase în rinichi și în vasele de sânge. Medicii sunt de părere chiar că multe femei pot lua suplimente de vitamina K2, astfel încât să nu mai fie nevoie să consume calciu sub formă de pastile, ci organismul să îl poată absorbi pe cel provenit din alimente. Trebuie subliniat însă faptul că vitamina K2 nu poate face acest lucru singură, ci are doi aliați de nădejde: vitaminele A și D.

Vitamina K2 întârzie apariția semnelor îmbătrânirii, cum ar fi ridurile și pielea lăsată, și în același timp, previne instalarea osteoporozei.

Femeile cu vârsta de peste 18 ani trebuie să consume 90 de micrograme de vitamina K2 zilnic, iar bărbații, 120 de micrograme. Te întrebi ce alimente trebuie să consumi pentru a obține acest rezultat? Este vorba despre broccoli, spanac, napi, ficat de pasăre, gălbenuș de ou, piept de pui, unt, carne tocată de vită, brânzeturi de tip Gouda și Brie. Având în vedere faptul că alimentele sunt destul de variate, te vei putea bucura în fiecare zi de cel puțin unul dintre ele, consumat ca atare sau combinat cu altele.

Așadar, chiar dacă vitamina K nu oprește menstruația, ci doar diminuează fluxul menstrual, beneficiile consumului acestui nutriment sunt indiscutabil mai importante decât acest aspect. Din acest motiv, ar trebui să introduci în meniul tău zilnic alimentele mai sus amintite sau să iei suplimente, însă numai la sfatul unui medic.