Când puteți relua viața sexuală?

Ginecologii recomandă reluarea vieții sexuale nu mai devreme de 4-6 săptămâni după naștere (în cazul în care nașterea a fost pe cale naturală). După operație cezariană, sexul ar trebui să fie exclus pentru următoarele 6-8 săptămâni. Această pauză este necesară pentru vindecarea rupturilor și fisurilor mici. Nerăbdarea poate implica consecințe destul de serioase, întrucât, apare riscul de  a face o infecție. Dacă și peste două luni, înainte de actul sexual, femeia este deranjată de uscăciunea vaginală, este suficient să folosească lubrifianți. După o anumită perioadă, balanța se reface, însă, dacă problema este mai seroasă decât o uscăciune simplă, este cazul să vă adresați la medic pentru a depista la timp anumite afecțiuni sau patologii. 

Sexul după naștere. Opinia specialiștilor

Durerea în timpul actului sexual 

Aceasta poate fi depășită alegând poza maxim confortabilă pentru femeie. Dacă, însă, motivul durerii sunt cusăturile și cicatricile, în acest caz, vă vor ajuta unguentele speciale, care, însă, în niciun caz nu trebuie aplicate nemijlocit înaintea actului sexual. 

Dacă au apărut schimbări ale tonusului muscular 

Așa deci, îndeplinim cu sârguință exercițiile Kegel. Acest proces se percepe ca o ”retragere” a anusului, exercițiile trebuie îndeplinite de câteva ori pe zi. Și nu uitați de bilele vaginale, care pot fi achiziționate în orice sex-shop sau pot fi comandate prin Internet. Pentru a obține rezultate va fi suficient un curs de 1,5-2 luni. 

Spunem sexului ”Da”! 

Mai pe scurt, nu trebuie să vă speriați. Sexul după naștere nu înseamnă doar cusături, cicatrici, rupturi, dureri acute și șanse puține de a primi satisfacție în timpul actului sexual. Practic, jumătate dintre femei afirmă că deja după nașterea copilului, reușesc să ajungă la orgasmul deplin. Acest lucru este determinat de faptul că în timpul sarcinii, în organismul femeii are loc o agitație hormonală atât de puternică încât corpul ei se ”trezește”. Psihologii afirmă că după nașterea copilului, femeia devine mai ”deschisă”. De altfel, chestia constă și în coincidența de vârstă – aproximativ la 30 de ani, sexualitatea femeii atinge cote maxime, de cele mai multe ori, această vârstă corespunde cu nașterea copiilor ei.

Sexul după naștere are avantajele și particularitățile sale. Se prea poate ca după apariția copilului, actele sexuale să fie mai rare, în schimb, în relația celor doi apare mai multă încredere și afecțiune, ceea ce nu poate să nu influențeze și viața dumneavoastră intimă. 

Sexul după naștere. Opinia specialiștilor

Opinia specialistului: Mariana Siverenco - directorul Centrului de Dezvoltare a relațiilor de familie “El şi Ea”.

Trebuie de remarcat faptul că după naștere, fonul hormonal al femeii este supus fluctuațiilor semnificative, ceea ce, evident, influențează atracția sexuală. Unele femei pot sesiza că vor mai mult sex decât înainte, altele vor evita intimitatea. Nu este cazul să intrați în panică nici într-un caz nici în altul. Este o situație normală, va trece puțin timp și lucrurile se vor normaliza. Rețineți, libidoul femeii este influențat puternic de: oboseală, grijile cotidiene, percepția propriei  neatractivități, depresia postnatală – prin care trec 10 % dintre femei, frica că se va trezi copilul, frica de eventualele dureri ș.a.m.d.

Dacă, totuși, femeia, nu vrea să-l priveze pe soțul ei de sex pentru următoarele două luni după naștere, se recomandă să se recurgă la masajul intim, tehnicile manuale, masajul thailandez și sexul oral. 

Dacă, totuși, femeia decide să accepte sexul vaginal, trebuie să aleagă anume acea poziție în care să poată controla adâncimea penetrării și ritmul actului sexual. Cel mai bine se potrivește poziția călărețului, ori, aceeași poziție doar că nu cu fața la partener, ci cu spatele. De asemenea, nu uitați de contracepție. Fiți sănătoase și fericite în sânul familiei!