Atunci când ne achiziționăm un sutien nou sau o pereche de chiloței rar ne trece prin cap cum acestea ne pot influența sănătatea. De regulă, plasăm pe primul loc designul modelului și comoditatea acestuia, însă, de regulă, nu luăm în calcul faptul că aceste articole ne pot face și rău. În acest articol vom vorbi anume despre nocivitatea lenjeriei intime pentru sănătate.

Ce fel de lenjerie nu ne poate afecta sănătatea ?

În primul rând, vorbim aici despre lenjeria și stofe naturale, nu cea sintetică. De asemenea, lenjeria nu trebuie să strângă și să frecționeze pielea. Asta înseamnă că ea trebuie să fie comodă. Mai jos vom evidenția cele mai frecvente erori pe care suntem predispuse să le admitem atunci când ne alegem lenjeria intimă.

Greșeala nr. 1: sintetica

Sănătatea femeii: lenjeria benefică și lenjeria nocivă

De regulă, cele mai atractive modele nu sunt confecționate din stofă naturală sau în acestea conțin o bună parte de materiale sintetice. Unde mai pui că lenjeria intimă sintetică este mult mai ieftină decât cea confecționată din materiale naturale. Aici se încheie și lista avantajelor lenjeriei sintetice. În continuare vom vorbi despre dezavantajele acesteia. În primul rând – portul permanent al chiloților sintetici garantează vaginită bacteriana sau candidoză. Acest gen de lenjerie practic nu se aerisește, în acest fel, în zona perineului se creează un mediu umed și cald, iar acestea sunt condiții perfecte pentru înmulțirea bacteriilor. În al doilea rând – sutienul și chiloții sintetici, de foarte multe ori, pot cauza iritații ale pielii sau chiar alergii. De aceea, lenjeria sintetică nu trebuie să ademenească, ci, dimpotrivă, să trezească repulsia unui eventual cumpărător.

Greșeala nr. 2: sutienul cu nenumărate cusături și ”oase”

Sănătatea femeii: lenjeria benefică și lenjeria nocivă

Din nou, o astfel de lenjerie poate genera iritații. Lenjeria nu trebuie să strângă pielea, chiar dacă o procurați cu scopul de modelare a siluetei. Dacă atunci când scoateți sutienul, pe piele rămân urme de la bretele sau cusături, să știți că nu ați ales corect articolul de lenjerie. În acest caz, sutienele sportive sunt foarte comode. Totuși, acestea nu sunt recomandate femeilor cu sânii mari. Aceste femei trebuie să abordeze această chestiune cu o atenție deosebită. În acest caz, principalul factor al achiziției sunt ”oasele” și bretelele. Cu toate acestea, nu uitați, nu trebuie să aveți nici cea mai mică senzație că vă strânge ceva pe undeva !

Greșeala nr. 3: fasonare excesivă

Sănătatea femeii: lenjeria benefică și lenjeria nocivă

Chiloții - șorț prea înguști, preferați deseori de femei, pot genera probleme de congestie în pelvis, iar uneori, pot fi chiar motivul infertilității. Același lucru se referă și la bărbați. Pentru ei, chiloții prea strâmți duc direct la probleme de potență, iar motivul este același – congestia în pelvis. Plus la toate, lenjeria strâmtă presează ganglionii limfatici încărcați cu tumori maligne. Este important de menționat că trebuie să simțiți lenjeria pe parcursul întregii zile. Dacă simțiți disconfort, frecțiune și presiune în regiunea bazinului, grăbiți-vă să renunțați la acest model. De asemenea, acest gen de lenjerie (chiliții-șorți care modelează șoldurile), poate provoca varice, întrucât, este tulburată circulația sanguină. Dacă preferați lenjeria care modelează silueta, alegeți cu atenție mărimea și aveți grijă ca ”faldurile” de grăsime să se distribuie uniform, nu să fie întinse. Și în general, nu se recomandă să purtați prea des acest fel de lenjerie.

Greșeala nr. 4: bikini

Sănătatea femeii: lenjeria benefică și lenjeria nocivă

Medicii avertizează de mult că bikini reprezintă un pericol pentru sănătate. Au fost chiar efectuate și studii, care au demonstrat că portul permanent de bikini generează boli ale sistemului urogenital. În primul rând – designul greșit al modelului, în al doilea rând – calitatea proastă a materialului. Femeia nu trebuie să poarte bikini în fiecare zi. Da, este frumos, mai ales dacă vă puteți lăuda cu forme apetisante. În acest caz, poate ar fi mai rezonabil să-i îmbrăcați doar pentru întâlnirile romantice ? Sau dacă îmbrăcați anumite haine mulate ? Fâșia de stofă îngustă care trece de-a lungul perineului – este un loc periculos pentru înmulțirea bacteriilor patogene, întrucât, aceasta acumulează eliminările și transpirația din vagin și irită mucoasa. Chiar dacă bikini sunt confecționați din stofă naturală, ei nu sunt capabili să absoarbă umiditatea.

Greșeala nr. 5: dantela

Sănătatea femeii: lenjeria benefică și lenjeria nocivă

Nu, evident, nu vrem să vă convingem să renunțați la lenjeria cu dantelă. Dar, trebuie să știți măsura. În garderoba fiecărei femei care se respectă trebuie să se regăsească lenjeria cu dantelă, însă, aceasta nu trebuie să fie îmbrăcată permanent. Acest lucru reprezintă un pericol pentru sănătate și este pe măsură să provoace alergii și inflamații. De regulă, lenjeria cu dantelă nu este destinată pentru portul zilnic întrucât ea este cam aspră, iar pielea are de suferit. Unele femei poartă lenjerie semitransparentă sau chiar transparentă. De regulă, acestea, la fel, sunt confecționate din materiale sintetice.

Varianta ideală. Ce fel de lenjerie este potrivită pentru portul zilnic?

Pentru bărbați – chiloții boxeri, iar pentru femei – chiloții slip și sutienul cu cupa închisă. Stofa trebuie să fie naturală - bumbac, viscoza, mătase și Micro Modal. Toate aceste materiale mențin bine forma și sunt confortabile.