mamaplus

Perne antialergice, dietă strictă sau regim deosebit? Cum lupți cu alergia la copii - Top 5 soluții din viața cotidiană

-
//
03.10.2019

Alergiile reprezintă o problemă de sănătate publică majoră a secolului XXI. Se estimează că 80 milioane de europeni au cel puțin o formă de alergie, iar între copii aceasta este extrem de frecventă – 1 din 3 suferă de alergie.

mamaplus

Ce înseamnă pentru tine, ca părinte, să ai un copil alergic?

În primul rând, trebuie să ții cont de „marșul atopic” – între 30 și 50% dintre micuții cu predispoziție la diverse alergii vor dezvolta în timp astm bronșic. Așadar, trebuie să studiezi intens problema și să faci tot posibilul pentru a elimina alergenii din viața copilului tău. 

De obicei, o alergie înseamnă că pot veni și altele, deoarece corpul învață să lupte contra unor factori neobișnuiți, așadar, o strategie complexă contra acestora este cea mai bună soluție. În continuare ai 5 metode din viața cotidiană, care te vor ajuta să lupți eficient și fără prea mult efort:

  • Una dintre cele mai frecvente alergii se manifestă în perioada de înflorire a unor plante - ambrozia, pipirigul (rugina), talpa gâștei, pelinul, volbura. Plimbările zilnice cu bebelușii și sesiunile de joc cu copiii mai mari trebuie organizate în locuri cât mai ferite de aceste buruieni. Platformele de joc specializate și parcurile îngrijite sunt o alegere bună. Câmpurile, pădurile, drumurile unde nu se practică lucrările de defrișare a plantelor sălbatice ți nu se îngrijește gazonul sunt interzise. Pentru a evita depozitarea polenului periculos în praful din casă este nevoie de un regim frecvent de curățenie umedă. 
mamaplus
  • Alergiile alimentare sunt, de asemenea, în topul problemelor, la vârstă fragedă. Medicii au dificultăți în determinarea exactă a alergenilor, din acest motiv o soluție bună pentru evitarea alergiilor alimentare este evitarea produselor ce cresc posibilitatea reacțiilor. Printre acestea se numără soia, grâu, ouă, lapte, unt, alune, fructele și legumele cu pigmenți roșii, citricele, fructele de mare. Desigur, pregătind mesele acasă vei reuși destul de ușor să eviți acești triggeri. Ca să ții copilul departe de ei și la școală, pregătește-i gustări cu mâna ta. 
mamaplus
  • Alergiile la acarieni și la puf/pene se manifestă adesea prin deranj respirator (rinita alergică, wheezing), dar și prin dermatită atopică, urticarie sau chiar șoc anafilactic. Pe lângă curățenia umedă, este nevoie și de o atitudine deosebită în alegerea textilelor din casă. Lenjeria de pat hipoalergenică, din bumbac sau bambus, va fi completată de plapume și perne fără pene sau puf (în acest caz, un material sintetic este mai bun decât unul natural). Pernele cu puf de gâscă sunt moi și luxuriante, dar pentru un copil cu fon atopic sporit mai bine alegi perne antialergice cu umplutură din sintepon, comforel, memory foam sau holofiber. Aceeași atitudine selectivă trebuie să o ai și când alegi draperii, cuverturi, covoare sau perne decorative în casă.
mamaplus
  • Alergia la mucegai se acutizează în condiții de umiditate crescută. Lipsa soarelui, sezonul ploilor favorizează acumularea mucegaiului în colțuri întunecate, cu igrasie, în pivnițe, în clădirile neaerisite, iar toamna și în stratul de frunze moarte. Nu lăsa copilul să se joace în locurile umede, în frunzele uscate. Ai grijă să meargă la grădiniță sau la școală în condiții adecvate. Acasă practică aerisirea periodică, ventilația corectă, utilizează soluții anti-mucegai în baie, la balcon și bucătărie.
mamaplus
  • Elimină substanțele iritante din viața copilului. Parfumurile, uleiurile aromatice pe bază de citrice, chiar și unele produse pentru igienă pot provoca acutizări ale alergiei. Cel mai probabil că nu știi că și unele metale sunt triggeri recunoscuți la nivel mondial ca și cauze ale unor alergii. Iată ce substanțe ar fi bine să eviți: Nichelul, cromul, metilen-difenil diizocianatul, dimetil fumaratul Pentru spălarea hainelor, lenjeriei de pat pentru copii se folosesc detergenți speciali (fără agenți chimici agresivi și parfumuri), balsamuri inodorate. Lenjeria de pat poate fi călcată, pentru a elimina orice potențial alergen (atât biologici – acarienii, cât și chimici).
mamaplus

Copiii au nevoie de toată grija și atenția. Asigură-te că iei cele mai bune hotărâri pentru dezvoltarea armonioasă a micuțului tău. Alege lenjeriile de pat din magazinul online Millitex.md, personalul de aici te va sfătui și te va ghida pentru ca tu să poți avea grijă de sănătatea copilului tău!

mamaplus