Sunt mai mulți factori care influențează bolile infecțioase, precum COVID-19. Cercetătorii au descoperit, recent, că și vremea este un factor de influență asupra evoluției bolii. 

Legătura dintre vreme și circulația COVID-19 este neglijabilă, susțin oamenii de știință de la Princeton.

Autorii unui studiu recent au analizat numărul de decese zilnice cauzate de COVID-19, datele meteorologice și cele poluante în perioada 20 ianuarie - 29 februarie 2020, în Wuhan, China.

Potrivit cercetătorilor, există o legătură între mortalitatea prin COVID-19 și temperatura de afară.

„Studiul nostru demonstrează că variațiile de temperatură și umiditatea influențează puternic gradul de mortalitate”, arată oamenii de știință, potrivit medrxiv.org.

Ce se întâmplă cu noul coronavirus atunci când plouă:

Noul coronavirus s-a răspândit în întreaga lume și a determinat declararea pandemiei de către Organizația Mondială a Sănătății.

Sezonalitatea SARS-CoV-2 rămâne o ipoteză dificil de testat, potrivit specialistului în boli infecțioase Pierre Tattevin. 

Vara nu va opri pandemia Covid-19, spun numeroși cercetători

Căldura nu va pune capăt pandemiei Covid-19 în emisfera nordică, potrivit unui studiu al cercetătorilor de la Universitatea Princeton.

Mai multe cercetări au stabilit o corelație între climă şi epidemie: cu cât este mai cald şi mai umed, cu atât virusul se va răspândeşte mai greu. 

Nu s-a stabilit o legătură clară între temperatura exterioară şi Sars-Cov-2, arată studiile.

Rezistența Covid-19 în mediul exterior ar putea scădea în curând

Medicul infecționist Valeriu Gheorghiță spune că circulația virusurilor care dau infecții respiratorii scade în sezonul cald.