Un fel de dulceață fără fierbere, ce conține o mulțime de ingrediente ce sporesc creșterea imunității. Rețeta este simplă, se pregătește rapid, ingredientele sunt accesibile, delicios și folositor.
Ingrediente:
lămâie – 1 buc
laim – 1 buc
bostan – 300 gr
rădăcină de ghimbir – 1 – 0,5 buc (poate fi o cantitate mai mică, dar obligatoriu să fie)
miere de albini – 200 gr
Nu este o proporție strictă, ci poate fi modificată în dependență de preferințe: ghimbir, miere sau zahăr. Aici este prezentată una din variante. Se taie jumătate din rădăcină de ghimbir.
Deoarece scopul unui astfel de mixt este creșterea imunității se recomanda ca cantitatea de ghimbir sa nu fie redusa, ceea ce se face mereu.
Tehnologie: bostanul și rădăcina de ghimbir se curata și taie cubulețe. Se toarnă apa fiarta, lămâie și laim ca sa dispară gustul amar. Tăiem lămâia și laimul și scoatem sâmburii. Dacă nu aveți laim îl puteți înlocui cu lămâie. Se pun toate în blender, se adaugă zahăr și se mixează bine. Coaja de lămâie trebuie să fie fărâmițată bine. Pe parcursul mixării poate fi adăugat doar o parte din ghimbir și miere, adăugând câte puțin pe parcurs.