mamaplus

De ce slăbesc mai greu femeile mici de statură? Specialiștii au o explicație

-
//
28.03.2022

Femeile mai scunde întâmpină dificultăți mai mari decât cele înalte atunci când încearcă să slăbească. Iar acest lucru se petrece din cauza metabolismului acestora. Hai să vedem cum poți slăbi sănătos, dacă ești minionă! Femeile minione au un metabolism mai lent și ard mai puține calorii Experții de la Asociația Medicală pentru Obezitate din SUA explică faptul că femeile minione slăbesc mai greu întrucât au un metabolism mai lent.

O femeie cu o înălțime normală are o rată a metabolismului bazal de 1400 de calorii pe zi. Rata metabolismului bazal indică numărul de calorii pe care corpul le arde când e în repaus – în timpul somnului, prin respirație etc. Asta înseamnă că o femeie poate arde 1400 de calorii fără a face activitate fizică. Însă atunci când vine vorba despre femeile mici de înălțime, rată bazală este de 1200 de calorii – de aici apare diferența în ritmul de slăbire.

Cu cât corpul are dimensiuni mai mici, cu atât are nevoie de mai puțină energie pentru a funcționa. Asta înseamnă că și numărul de calorii arse este mai mic.

Mai mult decât atât, femeile scunde au mai puțină masă musculară, mai puțin țesut conjunctiv, oase și organe mai mici. Masă musculară este un factor important atunci când vine vorba despre numărul de calorii arse.

Obiceiurile alimentare greșite, care includ consumul de alimente bogate în amidon, mâncăruri procesate și rutina stresantă perturbă echilibrul hormonal în special la femeile minione. În plus, efectele secundare ale medicamentelor afectează femeile mai scunde mai mult decât pe femeile înalte.

Ce trebuie să conțină dieta ta, dacă ești minionă și vrei să slăbești

Primele și cele mai imprtante reguli ar fi să mănânci exact cât ai nevoie conform unui program fix de mese. Optează pentru antrenamente cu greutăți și mai puțin cardio, consumă mai multe protein, acordă atenție sporită aportului de vitamine și minerale și nu uita de odihnă.

  • Introdu în dieta ta alimente sănătoase, cu valoare nutritivă – carne slabă, pește, legume proaspete, fructe de sezon, lactate cu conținut scăzut de grăsimi și multă apă!
     
  • Mănâncă piept de pui, curcan, carne slabă de vită, preparate la cuptor sau la grătar, pentru a nu adăuga calorii suplimentare prin prăjire. Asociază-le cu o garnitură din carbohidrați de bună calitate, care se găsesc în cartofi dulci, spanac, roșii, castraveți, broccoli, ceapă, salata verde, mere, afine, avocado, orez brun.
     
  • Nu uita să consumi două porții pe săptămână de pește gras, pentru a-ți asigura aportul de acizi grași Omega-3 – ton, somon, sardine. Grăsimi sănătoase poți servi și la gustări, într-o porție de migdale, caju sau nuci românești.
     
  • Pentru o porție de proteine sănătoase, alege tofu, ouă, brânză cottage, lapte degresat, iaurt grecesc cu conținut scăzut de grăsimi, hummus, fasole roșie.

Indiferent de înălțimea și greutatea ta, dacă vrei să slăbeșți sănătos, trebuie să faci acest lucru treptat, fără să îți pui sănătatea în pericol.