Cum să scăpăm de  „colăceii” inestetici din jurul abdomenului  și al taliei?

Cum să scăpăm de „colăceii” inestetici din jurul abdomenului și al taliei?

-
//
30.11.2016

„Colăceii” sunt numiți de nutriționiști și antrenorii de fitness grăsime, care se acumulează în partea laterală și în partea de jos a burții. Acest „colac” nu este unul salvator – în schimb vă împiedică să purtați ținute mulate! De aceea trebuie să scăpați de el.   

Cum să scăpăm de  „colăceii” inestetici din jurul abdomenului  și al taliei?

„Colăceii” în jurul abdomenului: cauzele

Neapărat trebuie să determinați cauza  acumulării  grăsimii în această regiune! Deși „colăceii” nu sunt o raritate, anume din cauza lor adăugați în greutate – de aceea e important să țineți sub control această regiune a corpului și să aflați cauzele schimbării.

La femei, colăceii în jurul taliei rămân după naștere. Chiar dacă în timpul sarcinii   n-au acumulat multe kilograme și chiar dacă picioarele, mâinile, umerii și gâtul au rămas la fel ca mai înainte – în locul burticii rămâne un „colăcel”. Nu vă impacientați, aceasta este tipic pentru multe dintre tinerele mame, dar, cu puțin efort, veți putea scăpa de kilogramele în plus.   

Este esențial să nu amânați slăbitul pentru mai târziu (când copilul va avea un an, doi sau trei…). Cuprinsă de grijile părintești, colăcelul din jurul taliei „se învechește” și apoi va fi mai dificil să slăbiți.

Uneori grăsimea din această regiune se acumulează în urma unor schimbări hormonale în organism. Trebuie să mergeți pentru o consultație la un medicul endocrinolog dacă:

  • Problema a apărut într-o perioadă scurtă fără a exista unele motive (nu ați modificat regimul alimentar și modul de viață) și până la momentul respectiv nu ați avut niciodată „colăcel”.
  • Vă aflați la vârsta schimbărilor hormonale – 13-17 ani, când adolescenta devine femeie, sau 40-50 ani – perioada climaxului.
  • Ați administrat unele preparate hormonale (de exemplu, contraceptive).
  • Aveți „colăcelul” din copilărie și nimic nu vă ajută să scăpați de el: antrenamentele regulate, regimul alimentar limitat etc.  

Desigur că hormonii nu sunt de vină dacă aveți un mod de viață sedentar și vă place să mâncați mult.

Cum să scăpăm de  „colăceii” inestetici din jurul abdomenului  și al taliei?

Cum să scăpați de „colăceii” de pe burtă cu ajutorul exercițiilor?

Zona problematică – șoldurile și burta. În timpul antrenamentelor, desigur că trebuie să introduceți exerciții pentru tonifierea mușchilor din partea inferioară  a trunchiului și a  șoldurilor.

Exercițiile din poziția „culcat pe burtă”.  Culcați-vă pe covoraș, ridicați picioarele și brațele în sus (împingându-le înainte) – „barca” clasică. Un exercițiu similar se poate executa cu mingea de  fitball: culcați-vă pe burtă, sprijiniți-vă cu mâinile de  podea, iar picioarele ridicați-le încet – din punctul maximal posibil până la poziția paralel cu podeaua. Nu atingeți podeaua cu vârfurile degetelor.

De asemenea, sunt eficiente abdomenele din poziția „culcat pe spate”. Dacă vă aflați în poziție orizontală, faceți ridicări obișnuite (din poziția culcat în poziția șezut), ținând mâinile după cap, fără a flexa genunchii. Abdomenele la scaunul înclinat se face ocupând poziția culcat cu capul spre partea înclinată și rotind corpul, prin mișcări ușoare, când la dreapta, când la stânga.

Încă un sfat cum să scăpați de colăcel: faceți plimbări cu bicicleta sau exerciții la bicicleta staționară. Dacă aveți posibilitatea, înotați    – învățați stilul „crawl” (cu brațele larg deschise și întoarceri de pe o parte pe alta): acest stil tonifică mușchii laterali. 

Cum să scăpăm de  „colăceii” inestetici din jurul abdomenului  și al taliei?

Cum să vă alimentați ca să scăpați de „colăceii” din jurul taliei?

În principiu, nu există diete speciale ca răspuns la întrebarea cum să scăpați de „colăceii” din jurul abdomenului (deși unele reviste și site-uri născocesc astfel de recomandări!). Dacă vă veți schimba regimul alimentar pentru a slăbi, veți scăpa neapărat și de grăsimea din zona problematică! 

Cele mai simple și mai cunoscute reguli pentru a slăbi: mai multe legume și fructe, consumul de făinoase, grăsimi și dulciuri limitat; principalul aport alimentar trebuie să fie în prima parte a zilei, dar nu în a doua; consumul a mai multe lichide (dar nu dulci și alcoolice). Dormiți suficient, evitați nesomnul. De aceea că persoana somnoroasă are tendința să mănânce mai mult și mai caloric, pentru a compensa insuficiența de energie din organism!

Sursa