Cum să scapăm de celulita?

Povestește Rita Garnic, medic-cosmetolog Epicenter Impuls

Centrul nostru medical propune o gamă largă de proceduri pentru corp (cavitație, criolipoliză, terapie shockwave, drenaj limfatic cu vacuum, rf-lifting, etc ). Ce proceduri ar fi mai bine de urmat înainte de vară, depinde de problema pe care doriți să o rezolvați: celulita sau depunerile excesive de grăsime, pierderea tonusului sau poate toate odată.

Celulita — reprezintă schimbări structurale ale stratului adipos subcutanat, care duc la tulburări ale microcirculației sangvine și circulației limfatice. Celulita afectează 90% dintre femei, și poate fi numită unul din caracteristicile sexuale secundare. Deoarece, celulita este provocată cu implicarea estrogenului - hormon de sex feminin.

În general, putem spune că celulita nu este o boală, ci este un tip de reorganizare a țesutului adipos. Ea este atât un semn al sănătății hormonale, cât și o problemă estetică, cu care dorești și e nevoie să lupți, pentru că celulita este caracteristică atât femeile cu surplus de greutate, cât și celor slabe. Există mai mulți factori care influențează formarea celulitei și gravitatea acesteia:

1. Ereditatea

2. Vârsta

3. Schimbările hormonale   

4. Funcția scăzută a glandei tiroide

5. Schimbările dese ale greutății (“slăbirea - îngrășarea”)

6. Tulburările circulației sangvine în țesutul adipos  

7. Tulburările metabolismului apă-sare

Lichidul se reține în organism, apar edeme, ceea ce provoacă tulburări ale circulației sangvine.

8. Sedentarismul

Cel mai bun prieten al celulitei. Provoacă tulburări ale circulației sangvine și limfatice din cauza mușchilor inactivi.

9. Tulburările de alimentație.

10. Stresul frecvent

11. Fumatul și modul greșit al vieții (lipsa de somn, alimentație dezechilibrată, etc.)

În prezent, domeniul cosmetologiei cu aparataje se dezvoltă foarte progresiv, și este posibil de a scăpa de celulita într-un timp foarte scurt. Metoda cea mai eficientă și mai rapidă este doar efectul complex care cuprinde:

terapia de șoc - celula adipoasă se distruge chiar și în straturile cele mai profunde. Este o tehnica sigură și foarte eficientă, care, de asemenea, este utilizată pentru tratarea fasceitei plantare și zdrobirea depunerilor de săruri, de exemplu, în zona gâtului.

liposucție prin cavitație - celula adipoasă se sparge asemenea bulei de săpun prin crearea de suprapresiune în spațiul intercelular. Metoda este utilizată doar pentru țesutul adipos la nivelul abdomenului, coapselor, feselor.

expunerea la energia RF - o metodă care simultan distruge celulita și ridică în mod semnificativ tonusul pielii. Metoda expunerii la energia RF este potrivită pentru toate zonele, inclusiv fața, procesele de îmbătrânire a pielii sunt încetinite până la 2 ani!

drenaj limfatic cu vacuum - poate fi terapia cu presiune, de preferință cu încălzire la infraroșu pentru a spori efectul. Terapia de presiune acționează asupra mai multor zone și, de asemenea, are un efect benefic pentru sănătate și previne și tratează varicele.

criolipoliza – celula adipoasă nu poate tolera frigul, atunci când este expusă la temperaturi scăzute moare - o tehnică relativ nouă, care a câștigat popularitate în întreaga lume.

Procedurile se efectuează 2-3 ori pe săptămână, a câte 10-15 proceduri.

Prețul unei proceduri – începând cu 400 lei

Contraindicații: sarcină, alăptare, cancer, orice boala gravă a organelor interne, febră, tulburări mentale, vârstă minoră, hipersensibilitatea la orice factor fizic. Acestea sunt contraindicațiile generale, în funcție de procedură ele pot puțin varia.

Cum să scapăm de celulita?

Mituri:

Pentru a scăpa de celulită, trebuie de urmat o cură de slăbire și pierdut în greutate.

Nu este adevărat. Nu are sens de a urma o cură de slăbire cu acest scop.

Celulita nu este caracteristică celor slabe.

Nu este întotdeauna adevărat. Celulită pot avea și cele slabe și atletice. Aceasta se explică prin faptul că, celulita este caracteristică pentru aproape 85-90% dintre femei, fiind o caracteristică a structurii stratului adipos subcutanat; se poate manifesta ca un factor ereditar și practic nu depinde de constituție, fizic și greutate.

Celulita se manifestă la vârstă medie și înaintată.

Nu este adevărat. Aproximativ în 15% dintre cazuri, celulita se dezvoltă deja în perioada de pubertate, și în încă 25% - după prima naștere.

Este imposibil de a trata celulita având varice.

Nu este adevărat. La primul semn de varice, trebuie să se înceapă urgent lupta împotriva celulitei! Masajul drenaj limfatic, împachetări reci cu nămol, crioterapie, terapie de presiune. Toate aceste proceduri permit tratarea edemelor, normalizează microcirculația, funcția sistemul circulator și limfatic, îmbunătățesc fluxul de sânge din sistemul venos, accelerează schimbul de lichid între țesuturi.

Celulita poate fi tratată pe o lungă perioadă de timp, dacă nu se uită de toți factorii care o provoacă, și se urmează regulat proceduri ajutătoare, pentru a nu-i da șansă să se întoarcă!