Sezonul de vară este în toi: e timpul potrivit să mergem cu familia la picnic, să ne odihnim pe malul lacului sau pur și simplu să ne plimbăm cu copilul în parc. Însă vara nu este doar anotimpul distracțiilor, ci și perioada de vârf a activității insectelor. Începând cu primăvara devreme și până spre sfârşitul lui octombrie nu prea avem unde ne ascunde de țânțarii enervanți. Aceștia preferă în special copilașii. Țânțarii și musculițele nu doar se vâră în nas şi în gură, dar şi pişcă destul de dureros. Şi dacă la adulţi muşcăturile de insecte trec fără urmări vizibile, în cazul copiilor poate apărea roşeaţă, mâncărime sau chiar mici răni.

Cum să protejăm copilul împotriva mușcăturilor de țânțari

Consecinţele muşcăturilor de ţânţari

Dacă micuţul a fost muşcat de ţânţari, pe pielea lui fină pot apărea umflături, roşeaţă, edem. În plus, pişcăturile de ţânţari pot provoca reacţii neplăcute de tipul mâncărimii, băşicilor, iritaţiilor şi inflamaţiilor, ele pot provoca infectarea zonei dacă este scărpinată şi chiar conduce la alergii. Tocmai de aceea este atât de important să protejăm micuţii de insecte şi să prevenim pătrunderea lor în camera în care se joacă sau doarme copilul. Nu uitaţi că pişcăturile de insecte se pot solda cu tulburări de somn şi febră.

De ce sunt periculoase muşcăturile de ţânţari?

Pericolul muşcăturilor de ţânţari constă nu doar în faptul că afectează pielea fină a micuţului, ci şi că injectează în organismul copilului substanţe toxice, care pot provoca reacţii alergice. Acestea pot fi de trei tipuri:

  • reacţie respiratorie a organismului la inspirarea substanţelor secretate de insecte;
  • reacţie locală cutanată;
  • reacţie sistemică anafilactică.

În cazul alergiei locale, locul muşcăturii se înroşeşte. Această reacţie se manifestă în decurs de câteva ore, iar mâncărimea şi roşeaţa se păstrează câteva zile.

În cazul reacţiei alergice generale, corpul copilului se poate acoperi de o uşoară erupţie, poate apărea o slăbiciune, un uşor guturai. În caz de reacţii severe, la cele menţionate se adaugă greţurile, voma, ameţeala şi durerile de burtă. Din fericire, aceste forme de alergie sunt destul de rare. Nu uitaţi totuşi că orice alergie este un motiv de a vă adresa la medic.

Cum să protejăm copilul împotriva mușcăturilor de țânțari

Protecţia împotriva muşcăturilor de ţânţari acasă şi la plimbare

Pentru protecţia copilului în casă şi afară este mai bine să folosiţi produse repelente. Acum pe piaţa moldovenească există o gamă largă de astfel de produse, însă majoritatea dintre ele conţin substanţe dăunătoare şi nu sunt recomandate pentru nou-născuţi. La alegerea produselor împotriva ţânţarilor trebuie să ţineţi cont nu doar de eficienţa acestora, ci şi să aveţi grijă de pielea fină a copiilor. Tocmai de aceea majoritatea pediatrilor recomandă utilizarea produselor Babycoccole, cunoscute în întreaga lume.

Cosmetica pentru copii creată în laboratorul italian BETAFARMA cuprinde toate liniile necesare pentru îngrijirea pielii nou-născuţilor: „Băiţă”, „Schimbatul scutecelor”, „Îngrijirea pielii”, „Protecţie solară” „Atosensitive” (pentru pielea extrem de sensibilă a micuţilor), paste de dinţi şi, desigur, „Produse contra ţânţarilor”.

Cum să protejăm copilul împotriva mușcăturilor de țânțari

Pentru siguranţa copilului în casă şi la plimbare puteţi folosi crema de protecţie împotriva ţânţarilor Babycoccole sau loţiunea de protecţie împotriva ţânţarilor Babycoccole. Ambele produse sunt elaborate special pentru pielea fină a nou-născuţilor, au un nivel fiziologic de pH, nu conţin SLS/SLES şi se potrivesc pentru folosire din primele zile ale vieţii. În componenţa lor intră uleiuri eterice naturale de lemongrass, muşcată şi melisă. Mirosul plăcut pentru om al acestor plante alungă ţânţarii, de aceea le puteţi creşte în ghivece acasă. Uleiurile esenţiale naturale de lemongrass, muşcată şi melisă din componenţa cremei şi loţiunii de protecţie împotriva ţânţarilor vor alunga toţi ţânţarii de lângă micuţul dumneavoastră. Ambele produse sunt hipoalergenice, plăcut mirositoare şi nu lasă urme de grăsime.

Cum să protejăm copilul împotriva mușcăturilor de țânțari

Dacă micuţul a fost totuşi muşcat de un ţânţar, folosiţi stickul de calmare cu efect răcoritor împotriva ţânţarilor Babycoccole. Produsul este hipoalergenic, a fost supus testărilor clinice, nu conţine coloranţi şi SLS/SLES şi se potriveşte pentru nou-născuţi din primele zile de viaţă. Migdalele şi măslinele, care intră în componenţa produsului, sunt absolut inofensive chiar şi pentru pielea sensibilă a micuţului.

Cum să protejăm copilul împotriva mușcăturilor de țânțari

Câteva cuvinte despre Babycoccole

Produsă în corespundere cu Directiva europeană 2003/15/CEE privind interzicerea conţinutului de substanţe alergenice, cosmetica Babycoccole a fost supusă testelor clinice de laborator pe pielea sensibilă la unul dintre cele mai mari universităţi din Europa, în oraşul Pavia.

Babycoccole sunt produse naturale pentru îngrijirea pielii bebeluşilor. În compoziţia lor intră doar componente naturale vegetale, create de însăşi mama-natură. Tocmai de aceea cosmetica are un miros fin de mosc, cu note citrice, foarte plăcut pentru copii.

Produsele Babycoccole, elaborate special pentru nou-născuţi, au o acţiune emolientă, hidratantă şi protectoare asupra pielii copilului. Materiile prime ecologic pure, supuse unui control stric al calităţii, compoziţia echilibrată, lipsa componenţilor de origine animală şi a substanţelor active la suprafaţă, cum sunt, de exemplu, laurilsulfaţii (SLES-SLS), reduc la minimum riscul apariţiei alergiilor.

Mușețelul, beta glucanul din ovăz și vitamina F din in, care intră în compoziţia produselor cosmetice Babycoccole, îndepărtează roşeaţa şi au un efect calmant și liniștitor. În plus, lipsa conservanților garantează siguranța microbiologică înaltă a produselor.

Produsele din liniile Babycoccole nu conţin alcool, au un pH neutru și asigură o atingere delicată pentru pielea sensibilă a copiilor.

Grație formei ergonomice a flacoanelor, dotate cu capace de protecție, ambalate în cutii de carton cu imaginea în relief a unui ursuleţ, cosmeticele Babycoccole sunt ușor de ținut în mâini și de folosit.

Cum să protejăm copilul împotriva mușcăturilor de țânțari

Şi, în final…

Pentru a asigura protecţia pielii copilului împotriva insectelor enervante trebuie să aveţi întotdeauna la îndemână substanţe repelente. Produsele împotriva ţânţarilor de la Babycoccole pot fi cumpărate în reţeaua de farmacii Elody şi pe site-ul farmacie.md. Suntem siguri că ele vă vor ajuta să petreceţi frumos şi vesel timpul liber în sânul naturii.