Cu ce înlocuim zahărul în diete fără pericol pentru siluetă și sănătate

Cu ce înlocuim zahărul în diete fără pericol pentru siluetă și sănătate

-
//
03.08.2016

Orice alimentație dietetică presupune reducerea cantității de calorii consumate, ceea ce înseamnă că persoanele care vor să slăbească sunt nevoite să renunțe la zahăr. Însă nu totul este pierdut, pentru că putem folosi diferite produse analoge, folositoare pentru sănătate și fără pericol pentru siluetă.

Cu ce înlocuim zahărul în diete fără pericol pentru siluetă și sănătate

Ce produse fac dieta mai dulce?

Există mai  mulți substituenți ai zahărului, care pot fi utilizați în timpul dietelor. La alegerea lor trebuie să țineți cont de contraindicații și proprietăți, acestea nu întotdeauna fiind recomandate pentru curele de slăbire.

Mierea. Despre acest produs apicol s-au spus foarte multe lucruri și în cazul  în care vă interesează dacă mierea poate înlocui zahărul în timpul regimului de slăbire vă răspundem clar – da. Aceasta are proprietatea de a normaliza metabolismul și de a stimula schimbul de substanțe, de a asigura organismului elemente necesare și de a crește imunitatea, de aceea este foarte bună în timpul luptei cu kilogramele. 

Pentru a îmbunătăți gustul băuturii, e nevoie de mai puțină miere decât de zahăr, ceea ce este esențial. Dar trebuie să știți că produsul, sub influența temperaturilor înalte, își pierde o parte din calitățile curative, de aceea mierea trebuie se adaugă în ceaiul sau cafeaua călduță.

Cu ce înlocuim zahărul în diete fără pericol pentru siluetă și sănătate

Stevia. Cu ce mai putem înlocui zahărul în timpul regimului alimentar? Cu un îndulcitor natural care se obține dintr-o plantă dulce, numită stevie. Aceasta crește în America Centrală și de Sud și face parte din rația soldaților armatei SUA, precum și în alte țări este folosită în alimentație.

Stevia nu are multe calorii, dar este mai dulce de 300 de ori decât zahărul. E formidabil pentru persoanele care  țin la silueta lor. În afara de aceasta îmbunătățește funcționarea tractului gastrointestinal, curăță organismul și neutralizează efectele stresului.

Aceasta poate fi cumpărată din farmacii în pliculețe, fiind comode la infuzare. Frunzele de stevie pot fi cumpărate sub formă de granule, bucățele sau bețișoare, iar la cumpărarea prafului de frunză de stevie, trebuie neapărat să fiți atenți la componență. Uneori unii producători o înlocuiesc cu componente chimice necalitative – maltodextrină, dăunătoare pentru sănătate, având un indice înalt de glucoză.

Stevia este folositoare și în salate, copturi, deserturi pe bază de lapte etc.

Cu ce înlocuim zahărul în diete fără pericol pentru siluetă și sănătate

Siropul de  agavă. De asemenea este un produs natural, obținut din cactus mexican. Din această plantă se produce și tequila. Gustul agavei se aseamănă cu cel al mierii, dar mau are și o nuanță de caramelă. Siropul de cactus e de două ori mai dulce decât zahărul de trestie sau de sfeclă, dar indicele glicemic e mai scăzut cu 50 de unități. De aceea puteți înlocui zahărul în timpul dietei cu acest produs.  

Produsul este recomandabil și persoanelor diabetice. Se aseamănă puțin cu lactoza, care are un efect relaxant asupra organismului și are un efect de drenaj.

Cu ce înlocuim zahărul în diete fără pericol pentru siluetă și sănătate

Siropul de arțar și sucul de fructe. Primul este mândria Canadei. În baza lui, cu mai mult timp în urmă, a fost inițiată dieta „Master Cleanse”. Este un produs foarte folositor, care conține peste 50 de antioxidanți. Aceasta se referă la produsul natural, care se obține foarte greu și este foarte scump. Dacă feți folosi câte puțin, veți slăbi fără a dăuna organismului.

Sucurile din fructele și pomușoarele dulci pot înlocui zahărul. Proprietăți folositoare au sucurile de mere și pere bogate în fibre și antioxidanți. Merele conțin puțini carbohidrați și calorii, în schimb îmbunătățesc digestia! Componentele diuretice reduc lichidul în surplus, fierul e util pentru profilactica anemiei – care apare deseori în timpul respectării unui regim, iar acizii ajută la îmbunătățirea stării generale.

Perele încarcă organismul cu energie, iar indicele glicemic nu este atât de înalt. Sucul din aceste fructe are un efect antiinflamator, potolește setea și scade nivelul transpirației pe vreme de caniculă.

Cu ce înlocuim zahărul în diete fără pericol pentru siluetă și sănătate

Fructoza. Acest produs deseori este folosit de persoanele diabetice, întrucât are un indice glicemic de trei ori mai mic decât al zahărului. Fructoza este asimilată mai încet de organism decât glucoza, dar se metabolizează mul mai repede. Însă cercetătorii americani au demonstrat că fructoza se depune sub formă de grăsimi mai repede decât zahărul. Zahărul reduce foamea, dar fructoza nu, ci dimpotrivă, crește senzația de foame. De aceea nu este recomandabilă în timpul dietelor. 

Cu ce înlocuim zahărul în diete fără pericol pentru siluetă și sănătate

Melasa. Aceasta reprezintă un sirop de culoare închisă, obținută prin prelucrarea zahărului. În popor mai este numită miere artificială, pentru că seamănă  după culoare și gust. Deseori este folosită în stare pură, din ea pregătindu-se preparate din aluat dospit, pâine și diferite produse de patiserie. După cum se știe, persoanele diabetice au nevoie de glucide, iar în melasă se conține 78, 3 g, ceea ce este o cantitate destul de mare.  Este foarte calorică – 313 kkal la 100 g, dar este mai scăzută decât cea a zahărului și a mierii. De aceea, dacă doriți să mâncați sănătos, nu trebuie să exagerați, iar cei care vor să slăbească trebuie să-l folosească în doze reduse.

Cu ce înlocuim zahărul în diete fără pericol pentru siluetă și sănătate

Sorbitolul și xilitolul. Primul se obține din scoruș, precum și din alte fructe și  alge. Este des folosit în calitate de înlocuitor al zahărului, fiind utilizat la prepararea  produselor de patiserie, băuturilor nealcoolice, gumelor de mestecat. Se folosește și în medicină. De asemenea este folosit în mâncarea dietetică, dar nu pentru slăbire. Este înalt caloric – 354 kkal pentru 100g. De aceea cei care luptă cu kilogramele trebuie să înlocuiască zahărul cu altceva.    

Dar iată xilitolul poate fi folosit în timpul dietelor, pentru că are 40% calorii mai puține decât zahărul. Este recomandabil pentru diabetici, precum și reduce afecțiunile dentare. Previne creșterea numărului bacteriilor și încetinește ritmul de dezvoltare a acestora. Se folosește și în tratamentul osteoporozei, precum și în lupta cu ciuperca Candida.

Cu ce înlocuim zahărul în diete fără pericol pentru siluetă și sănătate

Iată ce am avut a vă scrie despre înlocuitorii zahărului. pe baza celor expuse mai sus vă puteți alege produsul cel mai efectiv și să slăbiți sănătos. Succes!

Sursa